Support » Plugin: Page Builder by SiteOrigin » Site Origin Page Builder not working after latest WP update

  • Resolved irene118

    (@irene118)


    Hello,

    I’ve just updated WP to the newest version – 5.3.2, and a few of the plugins. Now Site Origin’s page builder is not working properly (see screenshot below) and I can’t update any of the pages.

    https://imgur.com/SVcDqzY

    • This topic was modified 2 years, 5 months ago by irene118.
Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    Hi Irene

    The Page Builder tab missing is a sign of a plugin conflict. If you check the browser console, you’ll most likely find errors present. Try to find a working baseline by temporarily deactivating all non-SiteOrigin plugins. In that state, does the issue resolve?

    Thread Starter irene118

    (@irene118)

    Hi Andrew,

    Yes, it works after deactivating all non-SiteOrigin plugins. I presume that now I have to activate them one by one to find which one has provoked the bug?

    Thread Starter irene118

    (@irene118)

    It looks like Yoast SEO Premium is the problem. I deactivated all plug-ins and the editor is working fine. Yoast SEO Premium is the only one that’s bringing the issue back.

    What are my options?

    Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    There is a good chance you’re using an outdated version of Yoast Premium. Check your version number vs the latest release version number to find out. Thanks.

    Same problem here, all plugins are deactivated but: Black Studio TinyMCE Widget and Page Builder. The Visual Editor is now the only editor even after selecting the PB settings to allow visual editor to be the default. We even re-installed WP. Our team will be looking for another solution as this can not go on. Pre-existing PB pages work, but you can no longer add a new page 🙁

    wb

    I would like to add that there are other domains on the same server which do not have this problem using the same theme and php version.

    wb

    Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    Hi wb

    When you have a moment, please open a new support topic, we’d be happy to help. On the WordPress.org forums we generally assist one person at a time as it can become overly complex to do otherwise due to differing setups. For this particular topic, Yoast Premium is the issue. We’ve seen issues with an outdated version being used. We’re waiting to hear back if that’s the case. Thanks.

    Thread Starter irene118

    (@irene118)

    Hi Andrew,

    No, we’re not using an outdated version of Yoast Premium. As a matter of fact, it was among the plugins I updated before the builder problem occured.

    Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    Thanks. To confirm the conflict, temporarily deactivate all plugins except for Page Builder and Yoast Premium, does the issue persist in this state?

    Thread Starter irene118

    (@irene118)

    Yes, the issues does persist – only the Page Builder and Yoast Premium are currently active.

    Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    Thanks.

    With only Page Builder and Yoast Premium activated, temporarily switch to a default theme like Twenty Nineteen, does the issue persist?

    When the issue the issue occurs, open the browser console, if errors are present, screenshot and upload to imgur.com or similar and send us the link. Here is how to check the console https://wordpress.org/support/article/using-your-browser-to-diagnose-javascript-errors/#step-3-diagnosis

    Which version of Yoast Premium are you using?

    Thread Starter irene118

    (@irene118)

    Is there any chance that switching to a default theme might break the website? Is there any chance that all my custom setting on our main theme will be gone after I swtich to a default theme and then bring bang the one that we’re using?

    I don’t have any IT experience and I have no idea how to resolve the issue if such occurs because of the theme.

    • This reply was modified 2 years, 5 months ago by irene118.
    Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    No issues will result.

    If possible, please, reply, when able to all three questions in my previous reply. I only ask those multiple questions so as to try and help out as quickly as possible. Thanks.

    Thread Starter irene118

    (@irene118)

    The issue does persist.

    The list of errors is long:
    https://imgur.com/JGOT6GR
    https://imgur.com/B1RPfR5
    https://imgur.com/MVKT1gw

    Yoast Premium v 9.3

    Edit: I’ve checked the console with Yoast Premium deactivated and even though SiteOrigin’s builder is working, some of the errors are still there. Do you need screenshots from them as well?

    • This reply was modified 2 years, 5 months ago by irene118.
    Plugin Author Andrew Misplon

    (@misplon)

    The Yoast SEO Premium changelog would suggest the current version is 12.8.

    https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/change-log/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • The topic ‘Site Origin Page Builder not working after latest WP update’ is closed to new replies.