Support » Plugin: The Events Calendar » Site goes blank when I activate plugin

  • Resolved Nathan Pinno

    (@whiteeagle1985)


    Greetings,

    The last few times I have installed and activated this plugin, my screen has gone white, and I am unable to access the plugins screen (even via typing in the URL) unless I delete the plugin manually.

    I’d love to use this plugin for a project of mine, but until this issue can be resolved, I cannot do so.

    Thanks,
    Nathan Pinno

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Plugin Contributor GeoffBel

    (@geoffbel)

    Good morning @whiteeagle1985,

    By the sound of it, it looks like there is some type of conflict at play.
This is usually because of:
    1. A conflict with another plugin
    2. A conflict with your WordPress theme

    When it comes to that type of issue, it is preferable to troubleshoot in a staging environment if you have one.

    A first quick test is to simply temporarily revert back to a default WordPress theme such as twenty-sixteen to see if the issue persists.

    The next step would be to go through our testing for conflicts procedure: https://theeventscalendar.com/knowledgebase/testing-for-conflicts/

    Basically the goal here is to revert back to a bare WordPress installation to see if the problem persists.

    But, before you do that, there are 2 things I would advise:
    1. Make a backup of your database
    2. Consider activating a “Maintenance Page” plugin if you are doing this on your live site (to minimize impact on your visitors)

    Let me know how that goes.
    Geoff B.

    Thread Starter Nathan Pinno

    (@whiteeagle1985)

    I found out the problem was not enough RAM allocated on my server. I’m confident that this has solved the problem. I increased it from 32 MB to 128 MB of RAM.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘Site goes blank when I activate plugin’ is closed to new replies.