Support » Plugin: WordPress Gallery Plugin - NextGEN Gallery » Since WP 5.5 slideshows not working

  • Resolved digitalsafaris

    (@digitalsafaris)


    I have many galleries most using PRO-THUMBNAIL template, which used to display thumbnails AND a SLIDESHOW when a thumb selected. Now, since WP 5.5 and upgrade to 3.3.10 it just displays the larger image with no slideshow. Other templates involving slideshows fail to work at all.

    Other recent topics describe problems following the 5.5 upgrade, but with slightly different symptoms, so posting this as a new topic.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Thread Starter digitalsafaris

    (@digitalsafaris)

    Per advice elsewhere on this forum, installed Enable jQuery Migrate Helper and the problem has gone away.
    Hope we will be advised when NextGen avoids the problem and the plug can be removed.

    Got the same problem, but I do not intend to install a second plugin in order to have another working as intended.

    Plugin Support mihai-imagely

    (@mihaiimagely)

    Hi everyone.

    Unfortunately we had to report a major JS issue that was happening while using Fancybox so this is a confirmed problem and our developers are aware of it. This will surely be one of the most prioritized issues to be fixed in the next update.

    The Fancybox issue is a major one because it throws a fatal JS error which basically would affect all the JS dependent elements from that page and it is expected that it will affect the slideshows, Mosaic, Masonry and so on.

    As a temporary workaround we are kindly suggesting you to temporarily activate a different lightbox effect like SimpleLightbox from “NextGen Gallery -> Other Options -> Lightbox Effects” until our developers will fix the problem in the next NGG update.

    In case that you want to roll back to the previous version of NextGen Gallery, you can download it from https://downloads.wordpress.org/plugin/nextgen-gallery.3.3.6.zip then go to your site’s “Dashboard -> Plugins”, deactivate and delete the current version of NextGgen Gallery ( this is a safe procedure and you will not lose any galleries or settings ) then install and activate nextgen-gallery.3.3.6.zip

    Thanks for your understanding

    Plugin didn’t fix my issue.

    Im afraid, putting an older version of the plugin didn’t work for me either. Anyone though?

    • This reply was modified 1 year, 1 month ago by Bryan Cady.
    Plugin Support mihai-imagely

    (@mihaiimagely)

    We have issued a new update for NextGen Gallery that fixes most of the previously reported problems.

    Thanks for your patience

    Thread Starter digitalsafaris

    (@digitalsafaris)

    Agree. Installed 3.3.11 and de-activated the JQ migrate plugin. Slideshow working as “normal”.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Since WP 5.5 slideshows not working’ is closed to new replies.