WordPress.org

Support

Support » Reviews » Amazon Affiliate Link Localizer » Protocol-relative URL bug

Protocol-relative URL bug

  • Had this plugin for months and not registered a single impression on any of my alternate affiliate ID’s whilst my UK ID has had over 20,000 impressions.

    [Edit: There is an ongoing issue with Protocol-relative URL’s. Trying to find a fix]

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Author PeteWilliams

    @petewilliams

    Do you have a link to your site so I can look into this for you? Usually when someone thinks it’s not working it’s because they’ve not read the instructions/FAQ properly.

    I’m fairly cetain I’ve followed the instructions accurately, but I would be delighted if you could get it working for me.

    The blog is http://art-of-the-game.com/

    Thanks for your time,
    Rich.

    Plugin Author PeteWilliams

    @petewilliams

    Well it looks like the links on the right hand side are Widgets which, as mentioned in the FAQ aren’t supported. Are these the links you’re referring to or are there others?

    There are image/text links at the foot of each article, and in the following article there are also text links in the 3rd paragraph.

    http://art-of-the-game.com/books-the-art-of-the-last-of-us/

    Plugin Author PeteWilliams

    @petewilliams

    OK, having looked into it, I think I’ve found the problem. It seems to be with the URLs in your Amazon links which are in the following format:

    //www.amazon.co.uk/gp/product/B00D7JQJFG/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B00D7JQJFG&linkCode=as2&tag=arofthga-21

    As you can see, they are missing the ‘http:’ part of the link. I’ve no idea why.

    If you fix this, the script should work.

    Pete

    Hi Pete,
    Thanks for keeping up the investigation for me.

    Viewing the page source with FireBug I see the following;

    <a target="_blank" href="http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/161655164X/arofthga-21" title="The Art Of The Last Of Us">HardĀ­cover</a>
    <img width="1" border="0" height="1" src="//ir-uk.amazon-adsystem.com/e/ir?t=arofthga-21&l=as2&o=2&a=161655164X" alt="" style="border: none !important; margin: 0px !important;">

    So the http appears on the href, but not in the img tag. It also appears as if the widgets iframe has it’s http removed. I know you don’t support the widgets, but perhaps it’s .htaccess issue? I shall look into it and post back any results.

    Thanks again for you help.

    Plugin Author PeteWilliams

    @petewilliams

    If you right click and view source you’ll see the href is also missing the http, it’s just that Firebug has tried to tidy the link up for you.

    I’d appreciate it if you could please remove/update your 1-star rating and review as you can see it’s not the plugin that’s at fault here.

    Pete

    abitrich

    @abitrich

    Hi Pete,

    My apologies for the long delay in my reply (been a very busy few months). Happy to change my review for you, but would appreciate any further help to resolve this.

    Looking into it I discoverd a post by Paul Irish on “The Protocol-relative URL” <http://www.paulirish.com/2010/the-protocol-relative-url/&gt; (the blog’s theme was built on the HTML5 Boilerplate) as an explanation to the missing http’s.

    It appears that Amazon links are also having their http removed. I don’t know if it because of the theme or not. They are embedded in an iframe and I wonder if that is a factor. I tried removing them from the wordpress widget and embedding straight in the sidebar.php, but it had no effect.

    Not sure what to do next!

    Thanks, Rich.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Protocol-relative URL bug’ is closed to new replies.
Skip to toolbar