Support » Plugin: Barion Payment Gateway for WooCommerce » Sikerees fizetést hibásnak jelölt a plugin

 • Resolved nattila

  (@nattila)


  Hello!
  Pár napja a pugin hibásnak jelölt egy fizetést, és a rendelés álapotát “cancelled”-re állította. A Barion rendszerében viszont sikeresnek látszik a fizetés. Csak abból jöttem ár hogy probléma van, hogy a vásárló panaszkodott.

  A plugin által jelzett hiba:
  “Fizetési ablak lejárt (a vásárló átkerült a Barion oldalára, de azt fizetés nélkül elhagyta) Rendelés állapota Függőben volt, majd Visszamondva lett.”

  Valamelyest normális, hogy ilyesmi előfordul?

  Köszi,

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
 • Plugin Author szelpe

  (@szelpe)

  Szia,

  Nem nagyon normális, el tudod küldeni a rendelés teljes naplóját (amiben az idézett mondat is van).

  Üdv,
  Péter

  Thread Starter nattila

  (@nattila)

  Szia!

  Ezeket látom a rendelés mellett.

  1. A felhasználó át lesz irányítva a Barion fizetési oldalára. redirectUrl: “https://secure.barion.com/Pay?id=be3adb9c52734a4ab51953118278b8cf”
  2. A felhasználó át lesz irányítva a Barion fizetési oldalára. redirectUrl: “https://secure.barion.com/Pay?id=e61b89c408ce46c091022666a9fba8e7”
  3. Barion visszahívás. paymentId: “e61b89c408ce46c091022666a9fba8e7”
  4. Sikeres fizetés a Barionon keresztül.
  5. Rendelés állapota Fizetés folyamatban volt, majd Feldolgozás alatt lett.
  6. A rendelés állapota a beállításoknak megfelelően frissítve lett. Rendelés állapota Feldolgozás alatt volt, majd Függőben lett. – Ez itt saját fejlesztésű állapotváltozás
  7. Barion visszahívás. paymentId: “be3adb9c52734a4ab51953118278b8cf”
  8. Fizetési ablak lejárt (a vásárló átkerült a Barion oldalára, de azt fizetés nélkül elhagyta) Rendelés állapota Függőben volt, majd Visszamondva lett.

  Köszi,

  • This reply was modified 1 year, 9 months ago by nattila.
  Plugin Author szelpe

  (@szelpe)

  Szia!

  Szóval itt az történt, hogy a vásárló rákattintott a Fizetés gombra, át lett irányítva a Barion felületére, majd bezárta az ablakot, vagy a “vissza” gombra kattintott a böngészőben (elbizonytalanodott?). Aztán újból rákattintott a Fizetés gombra, ezúttal ki is fizette a vásárlást, és ekkor a vásárlás a fent leírtak alapján Függőbe került.
  Majd eltelt egy kis idő, és az első fizetésnek lejárt a fizetési ablaka, és a Barion visszajelzett, hogy az a fizetés meghiusult, ekkor lett Visszamondott a rendelés állapota.

  Normál esetben fizetés után nem Függőben állapotban kerül a rendelés, hanem “Feldolgozás alatt” vagy “Teljesített” lesz, és akkor nem jelentkezik ez a hiba.

  • This reply was modified 1 year, 9 months ago by szelpe.
  • This reply was modified 1 year, 9 months ago by szelpe.
  Thread Starter nattila

  (@nattila)

  Köszi a visszajelzést! Amikor bemásoltam a státuszokat, akkor már gyanús volt, hogy itt a vásárló kavart valamit. Egyébként a rendelés nem “Függőben” állapotba került, hanem “cancelled” állapotba. Nem tudom ennek van e jelentősége.
  Ha jól értem, akkor itt az történt, hogy két fizetési folyamat indult el azonos ID-val, és a második, amit timeout-al ért véget “cancelled”-re billentette a rendelést. Nem akarok okoskodni, de ez ellen talán lehetne védekezni, nem? Mármint ki lehetne egészíteni a kódot ilyen folyamatnak a figyelésével. rád bízom…

  Köszi,

  Thread Starter nattila

  (@nattila)

  Hello,
  Az az igazság, hogy rendszeresen elfordul ez a hiba. Amikor írtam, akkor kezdtük el használni a plugint, de azóta többször is tapasztaltuk ezt. úgy tűnik a vásárlók hajlamosak ide-oda lépegetni és ha több fizetési ablakot indítanak, akkor hiába lesz sikeres a fizetés, a végül sikertelenül végződő folyamat “cancelled”-re állítja a rendelést, amiről pedig automatikusan kimegy egy email. Ez elég kellemetlen a vásárlónak, mert ő abban hiteben él, hogy fizetett, és nem sokkal a fizetés után kap egy “rendelése törölve” státuszú levelet.
  Nem lehetne szerinted ezen valahogyan javítani? Nyilván nem ismerem a részleteket, de a paymentID alapján ezt talán lehetne rendezni. Ha egy adott paymentID-val már sikeres a fizetés, akkor egy másik paymentID ne tudja sikertelenre állítani, vagy valami ilyesmi.
  Mit gondolsz?

  Thread Starter nattila

  (@nattila)

  Bocs, most látom, hogy korábban azt írtad, hogy “Normál esetben fizetés után nem Függőben állapotban kerül a rendelés, hanem “Feldolgozás alatt” vagy “Teljesített” lesz, és akkor nem jelentkezik ez a hiba.”

  Meg tudod mondani, hogy ha teljesített állapotba kerül a rendelés, akkor ez a hiba miért nem jelentkezik? Mi e mögött a logika? Ha megérjük a logikát, akkor ki tudjuk javítani az egyedi fejlesztést.
  Köszi,

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
 • The topic ‘Sikerees fizetést hibásnak jelölt a plugin’ is closed to new replies.