WordPress.org

Forums

Sidebar not working (8 posts)

  1. niola
    Member
    Posted 10 years ago #

    Hi all,

    I had an upgrade problem so I deleted everything and started over again, but I've been working on my sidebar for the past hour and I cant seem to get it to work. Here's my site: http://www.matthewperry.nl

    The sidebar shows an error which I can't seem to work out. Do I need other tags?? I uploaded the classic sidebar again but it shows the same error...

    Thanks in advance!

  2. Lorelle
    Member
    Posted 10 years ago #

    It says it on the page: Fatal error: Call to undefined function: wp_list_pages().

    Check your wp_list_pages tag info at http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_pages and see if it matches what you have or change it to what you want.

  3. niola
    Member
    Posted 10 years ago #

    Hi thanks for your fast reply. I tried what you said but now I get this error: Fatal error: Call to undefined function: list_cats() in /data/members/paid etc etc.

    The only code I added to the sidebar is this:

    <!-- begin sidebar -->
    <div id="menu">

    <?php list_cats(); ?>

    </div>
    <!-- end sidebar -->

    What am I doing wrong...???

  4. Lorelle
    Member
    Posted 10 years ago #

    That's the list categories tag and your error is with wp_list_pages which is what lists the individual Pages (not posts) created, if there are any.

    Check the link I gave you and see if the tag on your site matches the one in the Codex.

  5. niola
    Member
    Posted 10 years ago #

    Hi yeah I was trying stuff, but it still doesnt work :( I checked and double checked.

    The only code I have for the sidebar NOW is this:

    <!-- begin sidebar -->
    <div id="menu">

    <?php get_archives(); ?>

    </div>
    <!-- end sidebar -->

    And it gives me this error: Fatal error: Call to undefined function: get_archives() in /data/members etc etc.

    Maybe something else is wrong, cause the tags are okay. It was all okay till I reinstalled the new WP 1.5 Now I can't even get a sidebar up and running :(

  6. niola
    Member
    Posted 10 years ago #

    Oh I think I got it! I deleted the footer where the tag for the sidebar was so it was not showing at all. Its showing now, but I want it in the right column. How do I do that? Somehow I dont see it hhmm....

  7. niola
    Member
    Posted 10 years ago #

    Anyone know how I can rip apart the index and the sidebar? I want the index.php in an iframe on the leftside and the sidebar in an inframe on rightside?

    Thanks

  8. Lorelle
    Member
    Posted 10 years ago #

    Okay, lots of things going on and only one question title. First, I recommend you find your backup (ha!) of your theme and reload it. Start fresh with the php files if not the stylesheet. That will get your footer back.

    Now, to change your footer's position, you change it in the stylesheet and not in the php template files. Find #footer and set the position to where you want it. That's the simpliest. It will take some testing and trying, but you can do it.

    As for iframes - HATE THEM - and I hate finding them on sites, especially ones I want to "read" and not screw around clicking and scrolling on things. Messy. But you can do whatever you want, I just wish these things were used RIGHT and not for design, which is the new trend. I think it's the gizmo effect. Just know this, many search engines completely ignore iframes and anything in an iframe, according to a lot of specialists in this, and if you want the stuff in an iframe "found" by a search engine....

    Wherever you want the information, move things around with the stylesheet and when you have things where you want them, slap an iframe code around the Loop and whatever other stuff you want in them and then stylize those and you have it.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.