Support » Fixing WordPress » Sharing Posts to Facebook Missing thumbnails

  • Resolved jessicawaters

    (@jessicawaters)


    When I create a blog post, and use one of the several “share to facebook” icons on my post (I installed the Super Socializer and now have multiple icons on the post that can be clicked to share to FB… would like only one, but that problem can wait, its not urgent!)… but when I use any of those icons to share to Facebook, the post does not include a photo, even though there is a “featured photo” selected for the post. I tried to search on forums and documentation for a solution, but everything i found said that if i had a featured photo selected, and the photo was acceptable (size-wise) by FB standards (which they all are), that it should post the thumbnail, but it does not. I even went and installed the
    Facebook Thumb Fixer plugin, but still no thumbnail on my facebook shares!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Moderator t-p

    (@t-p)

    Try Facebook Debugger Tools: https://developers.facebook.com/tools/debug/

    @jessicawaters
    This is related to Open Graph Meta Tags. If you have not already installed these at your website, you can use our plugin https://wordpress.org/plugins/heateor-open-graph-meta-tags for the same. If you still face the issue, you can clear Open Graph Meta Tags cache using the debugger tool mentioned above.

    Thread Starter jessicawaters

    (@jessicawaters)

    Ok, I installed your plugin Heateor, and nothing changed, I tryed the Facebook Debugger and got this:

    caution-solidWarnings That Should Be Fixed
    Inferred Property
    The ‘og:image’ property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags.
    Missing Properties
    The following required properties are missing: og:url, og:type, og:title, og:image, og:description, fb:app_id

    This is rather frustrating… Its probably very simple, but I’m a photographer, not a coder, i have NO idea what any of that means or how to fix it. Ive had multiple blogs in the past and Never had this problem …when i clicked share to facebook on the posts, they just automatically came up with the photo.. this shouldnt be so difficutl! help!

    Thread Starter jessicawaters

    (@jessicawaters)

    Not sure what I did, but it’s fixed now ! thanks guys..

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Glad to know it 🙂

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Sharing Posts to Facebook Missing thumbnails’ is closed to new replies.