• Resolved Meh

    (@invadermeh)


    Hello there! I glad to use your plugin but I can’t get what’s wrong with my server configuration. I’m getting the common error: “On your server is not installed GD or Imagick library, or installed extension does not support WebP format. Please check your server configuration and try again.” I’m using SiteGround.
    Here is my config: https://puu.sh/F9Wop/d68e71a67c.png

    Thank you for your attention!

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    Hi @invadermeh,

    Thank you for your message. Have you read the FAQ and server requirements?

    An example of the correct server configuration can be found here. Pay attention to the elements marked in red, they are key.

    Please contact the administrator of your server and fix the problem.

    Thread Starter Meh

    (@invadermeh)

    I don’t have ‘imagick’ at all. Can I enable it on SiteGround?

    Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    Just that you have gd library. Contact the server administrator regarding this matter.

    I’m using Dreamhost and they’ve GD and Imagick installed. But, still, this plugin gives me the same error.

    Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    @muzaffarab, can you send a screenshot of your server configuration?

    Hi Mateusz!

    I also use Siteground and having the same problem as Meh.
    Webp is enabled in Imagick but not in GD.
    Does it need to be enabled in both?

    Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    @coffeeadder, WebP should be supported by at least one of the libraries.

    I have the same problem. I was comparing my server configuration with the screenshot here, and the only thing is missing is ‘WEBP’ under ImageMagick supported formats. The other values seem good:
    GD Support enabled
    JPEG Support enabled
    PNG Support enabled
    WBMP Support enabled

    imagick module enabled

    There is any chance to make it works? It used to work until a couple of weeks ago.
    Thanks

    Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    @federicof, only WebP is missing from the list of supported formats, which is the most important thing 😉 Please send me a screenshot of your entire configuration.

    Hi Mateusz Gbiorczyk, thanks for your answer. You will find two links with the screenshots. Hope they can help.

    https://www.tablethire.com/conf-1.jpg
    https://www.tablethire.com/conf-2.jpg

    I don’t know why but this plugin worked just fine until 3 weeks ago when the configuration error message appeared and I don’t know how to get it fixed.
    Let me know if there is something I can do about it.

    Thank you.
    Federico

    Plugin Author Mateusz Gbiorczyk

    (@mateuszgbiorczyk)

    Hi @federicof,

    Please read my messages above. I gave the correct configuration there. You gave yours. Please compare it and you will see the difference.

    Why is there an error now? Your server configuration had to change. The plug has long had unchanged requirements.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘Server configuration error’ is closed to new replies.