• Resolved tulasi811

    (@tulasi811)


    when i am clicking on ‘start seo data optimization’ button which is present in tools, it is giving me an error Oops, something has gone wrong and we couldn’t complete the optimization of your SEO data. Please click the button again to re-start the process. If the problem persists, please contact support.

    How to fix this issue? and no other technical information is given along with this error message

    Please do the needful !

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Support Maybellyne

    (@maybellyne)

    Hello @tulasi811,

    I’m sorry you couldn’t complete the SEO data optimization. To troubleshoot further, while you’re on the SEO Data Optimization screen, can you please check if there are Javascript errors on your browser’s console? You may follow the steps here – https://yoast.com/help/how-to-find-javascript-errors-with-your-browsers-console/

    Thread Starter tulasi811

    (@tulasi811)

    yes, i found one error in my javascript console, and when i opened it, it is showing as below.

    {“statusCode”:400,”message”:[“property _tutor_nonce should not exist”],”error”:”Bad Request”}

    Plugin Support Maybellyne

    (@maybellyne)

    Hello @tulasi811, I doubt that the error is related. Please try the following, and if it fails again, check again for Javascript console errors:

    1. Install & activate the Yoast Test Helper plugin
    2. Go to Tools > Yoast Test
    3. Locate the Yoast SEO section and click on the ‘Reset indexables tables & migrations‘, ‘Reset Prominent words calculation‘, and ‘Reset Internal link counter‘ buttons. After each click, the page will reload to confirm that the specific reset was successful.
    4. Go to SEO > Tools, and under SEO data, click the “Start SEO data optimization” button to allow Yoast to rescan your content.

    Please let us know if the reported issue remains after resetting the optimized data.

    Thread Starter tulasi811

    (@tulasi811)

    still it is giving the same error. i found this error in the browser console. {“statusCode”:400,”message”:[“property _tutor_nonce should not exist”],”error”:”Bad Request”}

    Please provide me a solution for this. What is the exact reason for this issue?

    Thread Starter tulasi811

    (@tulasi811)

    hi, did you get any chance to look at my issue? Please provide me with a possible solution in solving this as soon as possible.

    Plugin Support Maybellyne

    (@maybellyne)

    Due to the nature of the issue, we’ll need to take a look at your setup. However, we are unable to do it here as this is a public forum. So, if you could consider purchasing a Yoast SEO Premium subscription since it comes with email support, we can investigate the issue further directly on your setup privately.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.