Support » Plugin: WP Email Users » Sending to role not working

  • I tried sending a message to people with a specific role, but these mails were not sent and also did not end up in the ‘sent’ folder of the plugin. I tried with both SMTP configuration on and off and tested first with sending to a user (myself) which worked perfectly. What could be the reason the ‘role’ option does not work? Because that is the convenient part of the plugin for me.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • I observe the same bug (with the latest WP 4.9.8)

    Plugin Author Techspawn

    (@techspawn1)

    Hello,

    We are looking into your issue, we will let you know shortly.

    Plugin Author Techspawn

    (@techspawn1)

    Hello,

    Currently, we are unable to reproduce this issue. it will be great if you will provide us the developer site credentials so, that we can reproduce the same.

    XCTrails

    (@xctrails)

    I debugged a bit and found the reason why it fails in my case: I have roles with blanks in their name, when they were created, WP apparently translated the blanks into “-” for the role IDs, while your plugin translates them to “_”, i.e. get_users (wp-email-users.php:1006) doesn’t find anything.

    Additionally, I have UltimateMember installed, they translate roles names to from “My Role” to um_my-role”, i.e. your plugin can”t handle such roles either.

    hwythe

    (@hwythe)

    I have the same problem with ultimate member roles

    Plugin Author Techspawn

    (@techspawn1)

    Hello,
    We do have resolved the issue in our latest release, please download it and update, if you still face issue let us know.

    Hello,
    I have the latest release, and I have the same problem.

    The plugin doesn’t work with custom user role if the “Role name” it’s not the same of “Display name for role” in the add_role() function.

    Plugin Author Techspawn

    (@techspawn1)

    Hello @melojoy,
    We are unable to reproduce the issue can you please share more details regarding the issue?

    Hi, thank for reply.

    In my case I have some custom roles (i.e. “Member Premium” is the display name, and “member_level_10” is the role name) and the selection of the custom roles doesn’t work (emails are not sent).

    I changed the file “wp-sens-mail.php” where there is the the foreach for the the select with id=”wau_role” and now it works for me.

    This is the code:

    foreach ($roles as $key => $value) {
    	echo  '<option value="'.$key.'"> '.$value.' </option>';
    }
    Plugin Author Techspawn

    (@techspawn1)

    Hello @melojoy,
    Thank you very much for the details, we reproduce it and resolve it.

    Plugin Author Techspawn

    (@techspawn1)

    Hello @melojoy,
    We have tested scenario and it’s already resolved in our latest released plugin so please update, and if you face any issue again please feel free to contact us.

    Hi

    The update crash my site i needed erase the file .maintenance

    well and i have same the probleme with ultimate member

    Send email to role dosnt work.

    Procces

    i select role button radio

    i select role catégori

    i select template

    I disable / or selection template

    i write subject

    I add message

    i click send

    ——
    My page refresh and is finish

    Thank you

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘Sending to role not working’ is closed to new replies.