Support » Plugin: Contact Form Clean and Simple » Bug with message headers

  • Resolved kashmiri

    (@kashmiri)


    Hi, a weird issue with message headers. Normally you would expect:

    From: $name <$email>

    – where both $name and $email are copied from the respective form fields.

    But in our case, the From header shows as:

    From: Website_name <$email>

    Website_name stands for our site name (as well as one of admin users).

    I found no way of correcting it.

    Thank you for any help. Current bug makes messaging with people weird.

    https://wordpress.org/plugins/clean-and-simple-contact-form-by-meg-nicholas/

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Hello,

    Normal behaviour is to fill in the ‘from’ message header with the email address of the form filler and ‘name’ with the name of the form filler.

    I hope I am not getting too technical for you but the plugin uses the wp filter hook ‘wp_mail_from’ and ‘wp_mail_from_name’ to do this. If any other plugin you have installed is also hooked into this filter, the values can potentially be changed.

    One such plugin that I know of that DOES hook into these filters is wp-mail-smtp. Do have that plugin installed or something similar?

    Thread Starter kashmiri

    (@kashmiri)

    Big thanks for the hint. Yes, I went to switch suspect plugins off and on – and BuddyPress turned out to be the culprit.

    I wonder whether it is a BuddyPress bug or something that you would be able to address?

    Any plugin that uses those filters should apply them, send the email, and then remove, to avoid conflicts with other plugins, as does cscf, unless there is a valid reason.

    You could ask buddy press support why they are applying the filters in a blanket fashion rather than when they are needed?

    Thread Starter kashmiri

    (@kashmiri)

    Thanks, done.

    Let’s see if anyone from BuddyPress team bothers to respond.

    Thanks again for a fantastic plugin!

    Ok let me know if you get a response 🙂

    Thread Starter kashmiri

    (@kashmiri)

    A response is there, but the proposed solution doesn’t work.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Bug with message headers’ is closed to new replies.