Support » Plugin: Drag & Drop Featured Image » Selecting an Existing Image from the Media Library Fails

  • From an existing post, without a featured image, click the media library. Media modal loads with three tabs available: “Insert Media,” “Create Gallery,” and “Insert from URL.” Defaults to “Insert from URL.”

    Dialog button (bottom right) reads “Insert into Post”.

    No combination of clicks from this point yields a change in the featured image.

    http://wordpress.org/plugins/drag-drop-featured-image/

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • I was able to come up with a work-around using phpMyAdmin to manually associate the existing image post id with the thumbnail id in wp_postmeta.

    It got me working again, but this is obviously a poor long-term solution.

    Plugin Author Jonathan Lundström

    (@plizzo)

    Hi Michael!

    This has been fixed in version 2.0 which was just released. Please update as soon as possible and try it for yourself.

    Best regards,
    Jonathan

    Jonathan,

    Just installed it, I’ll be testing it out shortly.

    Thank you for the effort!

    —Michael

    I’m having AJAX issues similar to Hassan in the other thread.

    I haven’t been able to test this issue yet because of the new problems.

    This issue is technically resolved. It is possible to select feature images from the media library. There are however still AJAX issues we can address in the other thread.

    Plugin Author Jonathan Lundström

    (@plizzo)

    Hey Michael,

    My goal is to fix any issue you are experiencing. Could you please describe your issues in detail and provide an excerpt from your console log?

    Thanks,
    Jonathan

    There’s nothing in the console log other than repeated calls to admin-ajax.php to load scripts. There is no error.

    Steps to reproduce from the other thread:
    1). Open a post that already has a featured image.
    2). Remove the existing featured image.
    3). Do not save or hard refresh.
    4). Set a new featured image from the media library (Choosing the same one again, or a different one from the library, neither works. Dragging and dropping a brand new one and “browsing” to upload a brand new one does however work).
    5). Notice that the AJAX call never appears to “come back”.
    6). Hard refresh the page, and notice that though the image was set, you had to hard refresh to see it updated.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Selecting an Existing Image from the Media Library Fails’ is closed to new replies.