Support » Plugin: Halk Bank Payment Gateway For Woocommerce » Security warning. Hash values mismatch.

 • Resolved marko644

  (@marko644)


  Здраво Митко,

  Благодарам за плагинот.

  Во обид да ја тестирам интеграцијата, ми се јавува проблем. Имено, по притиснување на “Place order” на Checkout page, browser-от прави краток redirect кон https://entegrasyon.asseco-see.com.tr/fim/est3Dgate за потоа веднаш да се врати на Checkout page со error: Something went wrong. Please contact us for more details.

  Во order details на нарачката е запишан error: Security warning. Hash values mismatch.

  Навистина немам идеја што би можело да биде проблемот. Секоја помош е добредојдена.

  Благодарам!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
 • Plugin Author m1tk00

  (@m1tk00)

  Zdravo Marko,

  Dali si siguren deka imas vneseno tocni podatoci?

  Mitko

  Thread Starter marko644

  (@marko644)

  Митко, фала ти на одговорот. Сепак на крајот излезе дека проблемот бил кај Халк Банка (t.e asseco-see/payten), па со еден refresh на Store Key од нивна страна се реши проблемот.

  Сепак плагинот не извршуваше Query трансакција и покрај штиклираниот setting за Enable status transactions во Dashboard-от.

  Со промена на линија број 223 од $clientid = $this->store_key; во $clientid = $this->client_id; во фајлот class-wc-halk-payment-gateway.php во classes директориумот успешно го запишува response-от од Query трансакцијата како Order note во Woocommerce.

  Plugin Author m1tk00

  (@m1tk00)

  Super Marko! Fala na info ke go promenam.

  Mitko

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
 • The topic ‘Security warning. Hash values mismatch.’ is closed to new replies.