WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » Wordfence Security » [Resolved] Scan starts but doesn't seem to do anything

[Resolved] Scan starts but doesn't seem to do anything

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • How long did you wait? Granted, I have my refresh rate set to 2 minutes, but sometimes it takes a minute before my scan starts. Maybe that’s because of my refresh rate.

    Try going to the Wordfence Options page and enable Debugging near the bottom. That provides a more verbose activity log.

    I went back to one of the sites today and found that I had one line in the Scan Detailed Activity. Then I tried scanning again after enabling debug mode and got the following lines:

    [Aug 16 16:25:16] CURL fetching URL: https://noc1.wordfence.com//v2.11/?v=3.9.2&s=http%3A%2F%2Fsalonnvslc.com&k=0b3feedd73808d5f2fdcfc630dad8291899271c165d8c8f3751d43c06f5a712c37cdf31c947ceb23ce1fdfd870b8251450aec232fd4d2e1a00fddffdda67bbdff0a697cc2b989ef47a3b8233924720cc&action=ping_api_key
    [Aug 16 16:25:40] Ajax request received to start scan.
    [Aug 16 16:25:40] Entering start scan routine
    [Aug 16 16:25:40] Got value from wf config maxExecutionTime:
    [Aug 16 16:25:40] Got max_execution_time value from ini: 30
    [Aug 16 16:25:40] getMaxExecutionTime() returning half ini value: 15
    [Aug 16 16:25:41] Test result of scan start URL fetch: array ( ‘headers’ => array ( ‘date’ => ‘Sat, 16 Aug 2014 22:25:40 GMT’, ‘server’ => ‘Apache/2.0.52 (Red Hat)’, ‘x-powered-by’ => ‘PHP/5.3.6’, ‘set-cookie’ => array ( 0 => ‘PHPSESSID=9a0b22bf807dac7ff0cee01a6033d1f2; path=/’, 1 => ‘wfvt_-1706430247=53efda655f36f; expires=Sat, 16-Aug-2014 22:55:41 GMT; path=/; httponly’, ), ‘expires’ => ‘Wed, 11 Jan 1984 05:00:00 GMT’, ‘cache-control’ => ‘no-cache, must-revalidate, max-age=0’, ‘pragma’ => ‘no-cache’, ‘x-robots-tag’ => ‘noindex’, ‘x-content-type-options’ => ‘nosniff’, ‘x-frame-options’ => ‘SAMEORIGIN’, ‘content-length’ => ’12’, ‘connection’ => ‘close’, ‘content-type’ => ‘text/html; charset=UTF-8’, ), ‘body’ => ‘WFSCANTESTOK’, ‘response’ => array ( ‘code’ => 200, ‘message’ => ‘OK’, ), ‘cookies’ => array ( 0 => WP_Http_Cookie::__set_state(array( ‘name’ => ‘PHPSESSID’, ‘value’ => ‘9
    [Aug 16 16:25:41] Starting cron with normal ajax at URL http://salonnvslc.com/wp-admin/admin-ajax.php?action=wordfence_doScan&isFork=0&cronKey=3a7e659f1ae6789c4b1baaaa
    [Aug 16 16:25:42] Scan process ended after forking.

    Just for kicks, try enabling: Disable config caching
    This feature was a frequent cause of my scans hanging.

    Plugin Author Wordfence

    @mmaunder

    Hi,

    Please try enabling the option on your Wordfence options page at the bottom to start all scans remotely. This may solve the issue.

    Regards,

    Mark.

    Thanks Wordfence. That sorted it.

    Plugin Author Wordfence

    @mmaunder

    That’s great news!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘[Resolved] Scan starts but doesn't seem to do anything’ is closed to new replies.
Skip to toolbar