Support » Plugin: Wordfence Security - Firewall & Malware Scan » Scan Failed The scan has failed to start. This is often because the site either

  • Resolved SRD75

    (@srd75)


    Hi Folks,

    @ Wordfence Scan, we receive an error:

    Scan Failed The scan has failed to start. This is often because the site either

    @ Wordfence Tools > Diagnostics, we see:

    wp_remote_post() test back to this server failed! Response was: 404 Not Found

    Previously this site had All in One WP Security.

    How do we resolve this, please?

    Thanks,
    Steve

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Support wfscott

    (@wfscott)

    Hello, @srd75

    Can you please email diagnostics over via Wordfence > Tools > Diagnostics > Send Report by Email to wftest at wordfence dot com and please put your forum username in the 2nd field there.

    Please confirm here when those are sent and I’ll have a look for you.

    Thanks,
    Scott

    Thread Starter SRD75

    (@srd75)

    Thanks Scott, all done.

    Plugin Support wfscott

    (@wfscott)

    Thanks, @srd75, and sorry for the delay.

    I notice when I try to visit your site and append the following to the domain, I get the loopback address, which is likely causing the issue. You can test it for yourself by visiting your site at the following URL **yoursite**.com/wp-admin/admin-ajax.php?action=wordfence_testAjax

    It should give a 200 response with WFSCANTESTOK displayed on the page if it is working correctly.

    I would first try looking in the .htaccess file for anything causing issues there. If you rename the .htaccess entirely and try the above URL again, that will let you know if there is an issue there. Keep in mind, make backups of the files prior to changing them. It may also be a plugin conflict — I would check by deactivating All In One security first to see if there is any change at that point.

    Have you made any changes in the /etc/hosts folder for the domain at all?

    Thanks,
    Scott

    Thread Starter SRD75

    (@srd75)

    Thanks, Scott,

    I now remember the wp-admin has a special link to avoid being redirected to the loopback address.

    I’ve commented out that .htaccess rule and the Scan is running fine now.

    Thank you,
    Steve

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Scan Failed The scan has failed to start. This is often because the site either’ is closed to new replies.