Support » Plugin: Ultimate Member - User Profile & Membership Plugin » Saving settings does not work

  • Resolved hiroprot

    (@hiroprot)


    I just installed UM and find that whenever I try to save the settings (https://DOMAIN.com/wp-admin/admin.php?page=um_options) by clicking the blue “Save Changes” button in the lower-right corner, the page goes a bit darker, all input is disabled and … that’s it. It never goes back to normal. When I reload the page the old settings are back.

    I have several other plugins on this site and disabled them all individually, but that did not fix this issue.

    I also have mod_pagespeed running as an Apache module, but that should be entirely transparent.

    https://wordpress.org/plugins/ultimate-member/

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • I can save changes to other pages, e.g. forms or user roles.

    Plugin Author Ultimate Member

    (@ultimatemember)

    Try it on WP 15 theme and no other plugins active please.

    Thanks

    Sorry, this is a live site. I cannot simply switch the theme.

    As I mentioned, I did turn each of the other plugins of, just not together.

    Plugin Author Ultimate Member

    (@ultimatemember)

    We can’t offer a specific advice, need to test theme/plugins since its a live, please clone the site and tell me if the issue persists.

    I finally found out why this is happening. When I click “Save Changes” the following error is logged to the console of Chrome’s Developer Tools:

    Uncaught ReferenceError: tinyMCE is not defined

    And indeed, the following setting is checked for my user:

    Disable the visual editor when writing

    After I unchecked that (i.e. enabled the visual editor) saving Ultimate Member settings worked immediately.

    While I consider this a workaround it would be nice if the plugin allowed saving if the visual editor is not enabled.

    Plugin Author Ultimate Member

    (@ultimatemember)

    Ok thanks for letting us know the issue. We will have a look into it 🙂

    Wow. Not gonna lie…. THAT’S BEEN BUGGIN’ ME FOR A MONTH!
    and to be quite frank UM, that’s kinda been a key hesitation for me snaggin’ the Bundle!
    Heck I thought it was something more complex!!

    Plugin Author Ultimate Member

    (@ultimatemember)

    Hi Brad,

    Saving settings issue is not related to UM, is linked to your theme or one of your other plugins causing errors in the php runtime.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Saving settings does not work’ is closed to new replies.