Support » Fixing WordPress » RSS Comments feed empty

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • URL for comments RSS 2.0 feed
    <?php bloginfo('comments_rss2_url'); ?>

    check your theme and make sure it is using the correct tag and that whatever you’re using isn’t deprecated or something.

    What version of WP are you using?

    I’m using WP 2.7.
    I also use the german language file an the german kubrick theme.

    Here’s the code i use for calling the rss feeds
    <a href="' . get_bloginfo('comments_rss2_url') . '">' . __('Comments (RSS)', 'kubrick') . '</a>')

    According to your description, this should be ok…? So what else could it be?

    Thanks

    Edit: Sorry, i tried to use the code tag, but it didn’t work here.

    you may want to double check your php syntax because it looks a little strange to me

    Also, I don’t think you’re using get_bloginfo correctly…that one is so you can manipulate the values with PHP and not output the data (i think)

    may want to investigate this tag instead:

    http://codex.wordpress.org/Template_Tags/bloginfo_rss

    or this one

    http://codex.wordpress.org/Template_Tags/bloginfo

    Good luck

    Moderator Samuel Wood (Otto)

    (@otto42)

    WordPress.org Admin

    It’s not empty, it’s just not showing up properly for some reason.

    It’s weird. The validator doesn’t like your feed. Specifically, the letter “c” seems to annoy it. Odd, that.

    http://validator.w3.org/feed/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.dirtymoustache.net%2Fdesigndirect%2F%3Ffeed%3Dcomments-rss2

    Edit: Never mind, I figured it out. It’s the & symbol. That should probably be an & instead. I’ll file it as a bug.

    Edit2: Never mind, somebody else already filed that bug: http://trac.wordpress.org/ticket/8405

    Oh ok thanks!

    Is there a way I can fix it by myself? Or will i need to update to the next wp version? im kind of lost in the bugfixing thread

    Moderator Samuel Wood (Otto)

    (@otto42)

    WordPress.org Admin

    Here’s the patch: http://trac.wordpress.org/attachment/ticket/8405/clean_url-for-comment-link.diff

    If you look, basically the red is what needs to be taken away, and the green is what needs to take its place. If you make that change, the problem should be fixed for now.

    Thanks for the link, i replaced the code and reuploaded the file, but the fix does not work?

    i cleared my cache and refreshed several times, but no change. 🙁

    Same issue here. I’ve replaced the code per the patch and no difference 🙁

    Moderator Samuel Wood (Otto)

    (@otto42)

    WordPress.org Admin

    Instead of using clean_url, try using htmlspecialchars in its place. See if that helps.

    However, that fix with clean_url does work on my test blog, so I don’t know why it wouldn’t work for you.

    If you think you may have made the change incorrectly, then you can download a fixed version of the wp-includes/feed.php file here:
    http://trac.wordpress.org/export/10333/branches/2.7/wp-includes/feed.php

    It’s working perfectly now with clean_url. Looks like it was a caching issue on our end. Thanks!

    This is not a cache issue, I cleared my cache the fifth try or so, cleared it again and still no change.

    htmlentities does not work for me either, I don’t know why, since I cleared all my caches again.

    What can I do? I edited the feeds.php correctly, the only difference is, that on mine, there is no line 254 “or so”, the function which has to been replaced is on line 95 + 96 in my file.

    I uploaded my feed.php file here for you to see:
    http://www.dirtymoustache.net/feed.zip

    Thanks for your help until now! Hope we will figure this out.

    Moderator Samuel Wood (Otto)

    (@otto42)

    WordPress.org Admin

    … Are you sure you’re modifying the correct file? wp-includes/feed.php is the file to be modified, and the line is definitely line 255.

    Or are you running a different version of WordPress or something?

    I’d double check everything, because if you’re modifying line 95, then that’s not the right place or file or something.

    Omg, i’m such a jackass.

    I have two WordPress installations on the same server and kept on modifying the wrong one.

    It works perfectly now using clean_url – thanks! Case solved.

    I have tried both the fixes and nothing works.
    My blog works just fine, but the other blog I just set up doesn’t.
    http://mssupportgroup.cardeologist.com/
    The comment feed doesn’t work, says page not found.
    http://mssupportgroup.cardeologist.com/comments/feed
    Any other ideas would be great! Thanks!

    Moderator kmessinger

    (@kmessinger)

    Bizcards If you add to a post that is 4 months old and RESOLVED why would any look at your comment and help you?

    I would start a new post and in it refer to the old post as in “I tried these fixes” which BTW would have worked if you have the same problem which you do not.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘RSS Comments feed empty’ is closed to new replies.