WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » RewriteEngine not working

RewriteEngine not working

  • Hi there,
    Ok, I managed to install WP on another server.
    Now I’m trying to setup nice URL but I don’t manage. I created a .htaccess file inside my weblog’s directory but I didn’t manage to make it work. Putting and removing lines I’ve realised that the problem comes when I switch on RewriteEngine.
    If .htaccess is empty everything works fine. But if I add RewriteEngine On the server stops working and displays a 500 Internal Error.
    mod-rewrite is on because I start .htaccess with <IfModule mod_rewrite.c>, so the module is there…
    Thanks for your help! 🙂
    Anyone know where’s the problem?

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • It does mean that mod_rewrite isn’t available for some reason. This is a problem on your server’s end, so best to check with them.

    A friend of mine runs the server, he can’t seem to figure it out… he’s been messing with it for sometime… any apache guru’s out there have any ideas?

    Can you please copy and paste the contents of your .htaccess file here? You can use the to post code.

    Anyone know any reason why mod_rewrite compile but now work?

    Double check that you have your base path set to a folder above or equal to where your website’s path. Most of the time, people will over look this and mod_rewrite will load but won’t do anything. You might double check your directory options too.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘RewriteEngine not working’ is closed to new replies.
Skip to toolbar