WordPress.org

Forums

Rendering WP´sTwenty Eleven Theme and IE9 (20 posts)

  1. gugabm
    Member
    Posted 2 years ago #

    There is a problem rendering the Twenty Eleven Theme in Internet Explorer 9 that could be solved easily: simply delete the reference to Helvetica and Helvetica Newe in style sheet, and all works fine... Thanks!

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    There's absolutely no rendering problem in Twenty Eleven when viewed using IE9.

  3. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

    That's a general problem with Internet Explorer and the Helvetica font that has nothing to do with WordPress.

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I can't even see the problem. Could someone describe what it is that I'm supposed to be seeing?

  5. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

    IE reads helvetica using a bold font weight.

  6. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

  7. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Only if the reader has Helvetica installed...

  8. WPyogi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    IE really is such an unbelievable PITA.

  9. gugabm
    Member
    Posted 2 years ago #

    My IE9 doesn't render the site, until I delete Helvetica from the style sheet. There is the suggestion to make some adjustments on the settings of IE9... but, I dont beleive it would be easy for the most users. No client would agree with this. So, I know its a terrible navigator, but it is also fact of life...

  10. WPyogi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I know, and I'm sympathetic to having to deal with it -- it was probably a poor joke :). Sorry.

    Are you saying the entire site won't render? That sounds like something else might be wrong -- otherwise it seems like a lot of other people would be having that problem with twentyeleven.

  11. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I've tried a couple of IE9 installs on different machines and I'm not seeing any problems. Perhaps the issue is within the site? It might help if you posted a link to it.

  12. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

    Esmi, what operating system are you using?

  13. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Win7 in most cases. I also have access to XP machines, an iPad and, if I ask nicely, a Mac Powerbook. :-)

  14. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

    Esmi, are you using IE version 9.0.12?

  15. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    9.0.8112

  16. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

    I'm out of options.

  17. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    If it helps, it looks like I don't have Helvetica permanently installed on this machine. It's not a font that is normally shipped with Windows. It's actually the Arial equivalent for Macs.

  18. Andrew
    Forum moderator & snail smusher
    Posted 2 years ago #

    Okay. A solution might be to use font-face just for IE and use the .eot extension.

  19. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Not if the OP actually doesn't want Helvetica used in IE, surely?

  20. gugabm
    Member
    Posted 2 years ago #

    In fact, I had the same trouble that KeteMosh, reported in this post:
    http://wordpress.org/support/topic/twenty-eleven-shows-blank-page-in-ie9?replies=16
    The entire site was blank (!...).

    I tried many solutions, but this was the one that worked for me.

    My operacional system is W7, 32bit, and the IE9 is 9.0.8112.16421

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic