Support » Plugin: Pods - Custom Content Types and Fields » Relationship required not working for one-to-many

  • Resolved Albrecht

    (@aschaenz)


    I defined a bidirectional relationship with attributes as followed:

    Options: Required
    – Selection type: “Multiple Select”
    – Format: “Autocomplete”
    – Add allow new: “Yes”

    If I fill out other custom fields but don’t define a relationship for the custom relationship field the pod’s custom fields will not be saved because the empty relationship.

    Why doesn’t the “required” option work? I would expect that I cannot safe the pod until at least one relationship is defined and the relationship field should be displayed in red or did I do something wrong?

    Any help would be greatly appreciate
    Albrecht

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Jory Hogeveen

    (@keraweb)

    This is a bug in the current version and will be fixed in the next release (planned for today/tomorrow).

    Cheers, Jory

    Dear Jory,

    I installed version 2.7.15 and tested this issue. The problem isn’t solved:

    If you fill out the cutom fields with data and don’t select an item for a relationship, an error message on a “new” page appears (why not just marking the relationship field in red?) with the “<relationship name> is empty” message. After klicking “back” on that error page, the pod’s page will be displayed but all other fields are empty. All entered data gets lost.

    Best regards
    Albrecht

    Plugin Author Jory Hogeveen

    (@keraweb)

    Hello @aschaenz,

    Hmm hoped this was an error reporting fix but it seems to be with relationship fields only so probably a JavaScript issue.
    Reported this on GitHub: https://github.com/pods-framework/pods/issues/5464
    Closing here.

    Cheers, Jory

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Relationship required not working for one-to-many’ is closed to new replies.