WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » register accounts email not sending

register accounts email not sending

  • When new users register accounts, they don’t get an email. What do I need to do to fix this? <– I did a search and this guy and other have the same problem as me… yet there are no responses…

    Im running wordpress on windows xp, apache 2.0.. do i need to install a mail server or something aswell or is it something i need to edit in the wordpress files…

    any help would be greatly appreciated

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Me too, I have exactly the same problem! First I thought iy may be because of I changed the template of wp-register.php. So I tried it again by the default template. But it didn’t work.

    Is there anyone who has a solution?

    I’m having the same problem also, all other e-mails send just fine, password resets and all the administrative alerts come in just fine. I thought it might have been junk mail filter blocking the messages but it’s not, I received messages for password resets to Hotmail, Gmail, and Yahoo.

    Any ideas what it might be? Thanks for all the help!

    This problem is caused by SAFE_MODE turned on on your server. In SAFE_MODE funcion ‘mail()’ can have only 4 arguments and in functions.php there is this function called with 5 args.

    All you have to do to fix this problem is to edit ./wp-includes/functions.php and change the line #1604 from

    return @mail($to, $subject, $message, $headers, $more);

    to

    return @mail($to, $subject, $message, $headers);

    ok i did it and i tried registering.. so far ive recieved no email.. lets hope its just being slow

    Moderator James Huff

    @macmanx

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘register accounts email not sending’ is closed to new replies.
Skip to toolbar