WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » 'Reading' settings missing

'Reading' settings missing

  • I installed WordPress a few hours ago worked on the blog for a couple of hours. A while ago, I realized that half of the ‘Reading’ page in ‘Settings’ is missing. It was there when I installed because I worked on the page. I decided to remove the installation an tried to install it again. Again half of the page was not there. I have tried with new install three times but even with new install, half of the ‘Reading’ page of the “Settings’ is still missing!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Have you tried:

    – deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    – switching to the Twenty Eleven theme to rule out any theme-specific problems.

    resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    – re-uploading all files & folders – except the wp-content folder – from a fresh download of WordPress.

    Thank you for your response.

    1)I switched to Twenty Eleven.

    2)I did not have any plugin installed because I had just installed WordPress a few hours before when I noticed the problem.

    3)I re-installed WordPress twice after I noticed the problem but it did not improve.

    4)I did not reset the plugin folder because I had not installed any plugin

    5)I am a little confused when you say to re-upload all files and folders except the wp-content. I always install all my scripts using Softaculous.

    I just removed the blog. Do not want to installed again after trying three times with the same result.

    What could have caused this? 🙁

    Update:
    Installed WordPress in two different domains and it also happened that half of the Reading Settings are missing?
    What could be happening?

    One more question… I dropped the installation and have not installed any again but would like to know if this is something I should be concerned about? Does it put in danger the security of the site?

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    I think it suggests that there’s an issue with your hosts and that WordPress is unlikely to run effectively (if at all) on this server.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘'Reading' settings missing’ is closed to new replies.