Support » Plugin: Worth The Read » Reading Progress not working on some posts

  • Resolved FadingMusic

    (@fadingmusic)


    The Reading Progress does not work on some posts, while working perfectly fine on other posts, there are no elements such as embeds that intervene. There are no errors in the PHP error log, and no console errors.

    Can you please help me figure this out? Thanks in advance!

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Plugin Author brianmcculloh

    (@brianmcculloh)

    Perhaps the content itself is not long enough to warrant the progress bar to display. Can you share an example URL?

    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    Hello, brianmcculloh, and thank you for your quick reply,

    In Example post 1 the Reading Progress is absent, while in Example post 2, present.
    I have checked every post to see if everything is enabled, which is the case.

    Example post 1
    Example post 2

    rajkiranbagal

    (@rajkiranbagal)

    Hello @fadingmusic ,

    I reviewed your both Example posts and found that the progress bar is working fine and found no issue in it .

    As mentioned by you that Reading progress is absent in Example Post 1 , but it is present on top of the page -https://cl.ly/a21b003e8815

    Can you please re-check your post and specify the issue.

    Please let me know when you find the issue.

    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    Thank you for looking into this so quickly, rajkiranbagal,

    Unfortunately, I don’t see a progress bar on “example post 1” I am using the desktop version of Google Chrome, I have cleared all caches from both WordPress and web browser, I have tried to emulate different devices and screen sizes, but none of them seem to work.

    I checked if I could see it in developer tools, there seems to be a div with ID “# wtr-progress” and with the class “.top mute” in Example Post 1, while Example Post 2 has class “.top shown” . I tried several other web browsers, including Firefox and Edge, and also tried to access the page as a visitor.

    I’m clueless.

    • This reply was modified 2 years ago by FadingMusic.
    • This reply was modified 2 years ago by FadingMusic.
    • This reply was modified 2 years ago by FadingMusic. Reason: typo
    • This reply was modified 2 years ago by FadingMusic.
    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    I found out that when I configure Reading Progress > Functionality in WTR in Customize, Display on “Posts” is disabled, enabling it won’t activate the Publish Button, while the other options does, however, everything is enabled in the WTR Dashboard Configuration Panel.

    The error logs shows the following errors

    GET /wp-content/plugins/worth-the-read/options/assets/js/vendor/qtip/jquery.qtip.min.js.map HTTP/1.0
    
    GET /wp-content/plugins/wp-review-pro/public/js/js.cookie.min.js.map HTTP/1.0
    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    I created a staging environment to rebuild my website and import all post types, taxonomies, posts and pages. The problem with the customizer has been resolved, but it seems that WTR just doesn’t work on certain posts.

    I suspect that there are certain traces within the post settings that disables the WTR progress bar, but I cannot figure out what it is exactly.

    • This reply was modified 2 years ago by FadingMusic. Reason: typo
    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    I think I figured it out.

    The posts where the WTR Progress Bar works using the Classic block of the new WordPress editor, while the posts where it doesn’t work use normal paragraphs and heading blocks.

    I, therefore, think it may be a WordPress compatibility issue, there is at least one other topic about a user with the same issue > https://wordpress.org/support/topic/doesnt-work-in-gutenberg-post/

    • This reply was modified 2 years ago by FadingMusic. Reason: typo
    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    Forget everything I wrote, I think it’s just a problem with theme compatibility, which is a shame, because this is one of the most useful plugins.

    Thread Starter FadingMusic

    (@fadingmusic)

    It seems to work if I add a few extra sentences, I suspect that the content of some posts is not long enough, how do I adjust the minimum length so that it is also activated on shorter posts?

    Thanks.

    Plugin Author brianmcculloh

    (@brianmcculloh)

    The progress bar is smart enough to not display if it is not needed (i.e. all content is visible at once). That is the way it was designed to work. You would have to modify the plugin code directly if you wanted it to display regardless. I will mark this resolved as this is a feature request rather than a bug. If you want to purse this feature request further please feel free to email support@industrialthemes.com

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Reading Progress not working on some posts’ is closed to new replies.