Support » Plugin: upPrev » Problems with a new version

  • George

    (@giorgos93)


    Hi! I’ve just updated your plugin to a new version, and noticed several problems:

    1 — In admin panel – upPrev – “Extra” tab (it’s in Russian, so translation can be wrong) there is “Mobile devices” and “Custom CSS” text. And both of them are written twice. Here is a screenshot: https://ibb.co/Lpg4gRx

    2 — I turned on “Advance” configuration mode, and added a name for header text. Previously I had it changed in Loco Translate plugin, because your option didn’t exist. And I don’t know, if this caused a problem, but previously I had a category shown in upprev window, and now there is a blank space. Here is an arrow at the right, pointing in this category in old version of plugin: https://ibb.co/qJnNWSq

    3 — I don’t know, how exactly it triggers, but sometimes, when I try to close / сlose and reopen upprev window, it becomes translucent. Here is a screenshot: https://ibb.co/DrrsBYT . And sometimes it’s even more transparent.

    4 — The main problem, that I noticed, is that upprev window doesn’t appear at the right place anymore. Previously I triggered it, when user scrolled right to this header (an arrow at the left is pointing at it) — https://ibb.co/qJnNWSq . It was done by adding a #divforsocial id in upprev’s settings, and in this header’s css. Now upprev window appears randomly, close to the end of page.

    5 — Just in case: was it made by purpose to show a little badge, when someone closes upprev window? I know, that this badge reopens it, but it’s so little and inconspicuous: https://ibb.co/qYrSNLC

    6 — And lastly: is it possible to return the showing/disappearing styles of old upprev window?

    That’s all, what I found. Thanks in advance for a help!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    hi @giorgos93

    I will check it all – thank you for the detailed descriptions.

    Marcin

    Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    1. fixed
    2. I can’t reproduce – for posts I see those categories
    3. I can’t reproduce – maybe it is some interaction with another plugin/js?
    4. fixed – it was an issue with too greedy defaults 😀
    5. it is by purpose – added option to turn it off
    6. which one? I do not remove any option

    Could you re-check with 4.0.2?

    Marcin

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    Thanks for reply!

    1. Yes, I do confirm, that it was fixed.

    2. I thought, that it’s related to changing the name of this header in Loco Translate plugin. However, deleting personal tranlsation file and leaving system translation didn’t solve the problem. In my case, category is not shown everywhere – https://ibb.co/D7zgC1R . So I had to turn off all my plugins and to change theme to find the problem. However, doing that didn’t help. But I barely found the problem – it’s from your side. When I change the name of heading text in settings, then a category disappears. If I delete the name, the category appears. However, upprev now shows there not only a category, but subcategories too. In old version it showed only 1 category. And if a post had a subcategory too, then it showed only 1 subcategory. Now, there are lots of them in my case. It’s better to make it as it was imo.

    3. It’s related to closing upprev window, and immediately trying to scroll up or down. I guess, the fading animation is too long, so it just “stucks”. Here I made a gif of this problem: https://ibb.co/N7r9HDq

    4. Yes, I do confirm, that it was fixed.

    5. Thank you for adding this option.

    6. You didn’t remove this options, but the effects changed. In old version ‘pop-up’ upprev window appeared from the right and disappeared by going to the right. And if users closed it, it didn’t fade away, it just harshly disappeared. And now it moves obliquely, and closes by fading away. I am not saying, that it’s bad effects. But maybe you should add an option, so users can choose old styles of appearing/disappearing? As you saw in problem #3, this fade-away effect already caused a bug.

    7. And one more thing: I have a “previous in this category” option turned on in upprev. And I have not only categories, but subcategories too on my website. And in old version (2015) upprev showed a previous post in a category. And if a post had a subcategory too, then upprev showed a previous post from a subcategory, which is great for showing relevant posts by the way. And now I test it and see, that it doesn’t always follow this logic. For example, this post has a category and a subcategory – https://litfan.ru/eto-interesno-znat/interesnye-fakty-o-dostoevskom-kotorye-nikto-ne-znaet/ . And before it would show this post in upprev, because they have the same category AND subcategory >>> https://litfan.ru/eto-interesno-znat/interesnye-fakty-o-lermontove-top-30/. But instead it shows this post, that has only the same category – https://litfan.ru/eto-interesno-znat/izvestnye-pisateli-rossii-top-15/ . Can you fix this logic, please, and make it like it was before?

    Thanks in advance for an answer!

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    And I found 1 more problem: in upprev settings I checked only “Posts” type to show. However, upprev box is showing on some “Page” post types too. Unchecking all the types of posts didn’t help. And I do have “Show only selected types of posts” option enabled.

    Here is an example of page showing upprev — https://litfan.ru/o-sajte/

    Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    4.0.3

    • Fixed category/tag select – now first try to get related for ALL terms, then ANY terms.
    • Categories limit in the box you can change in: WPA->Apperance->upPrev->Content->Taxonomy limit
    • Translucent box – it should be fixed.
    • Title of the box – when you enter your own – it will be it. No changes by the plugin. (for own title it will be not shown terms).
    • Fixed post_type select.
    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    And again I noticed a problem: when I was logged in as admin from mobile device (iPhone 6), upprev box never showed up. But when I tested it from incognito, and from other browser (not logged in), then it started to appear – usually at the beginning of posts. Other visitors of my website see this box too. Even though I turned off upprev box on mobile devices. And also I had it turned off on all devices that have screen width less than 1280 px (with the help of css panel in your plugin). In old version (2015) this code worked perfectly.

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    I guess we wrote here at the same time 🙂 thank you very much for fixing bugs – I will soon update your plugin and test everything. Maybe, the problem that I described above will disappear too.

    Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    I will check mobile too ;D

    Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    @giorgos93 any new thoughts? I count on you!

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    Hi again! Yes, there are some new (and mostly old!) thoughts:

    1 — About category/tag select: problem was fixed, and now the plugin again considers subcategory and subsubcategory in a first place (if there are any). However, there is a problem. It’s hard to explain, but I will try: here is one of my posts – https://litfan.ru/eto-interesno-znat/interesnye-fakty-o-gogole-kotorye-nikto-ne-znaet/ . This post has a category, AND a subcategory. And it was a first post in this subcategory, but NOT a first post in this category. So upprev either has to not show anything, because it’s a first post in a subcategory, OR it has to show a previous post in the same category. So it does the second – it shows a previous post from the same category. HOWEVER, instead of showing in upprev box a common name of category, it gives to related post a WRONG SUBCATEGORY name. It thinks, that previous post is from the same subcategory, I guess. But it’s not. They share only category. I hope, that I explained it well 🙂

    Edit: and one more thing here – if a post (let’s name it ‘A’) has only a category and a subcategory, and another post ‘Z’ has the same category, the same subcategory AND also has a subsubcategory, then upprev shows post ‘Z’ as a previous post for ‘A’. But they don’t share common subsubcategory. I think it’s better to always consider the same. So post ‘A’ has to show in upprev a previous post with the same category and the same subcategory. No subsubcategories have to be involved in this case. I hope, that I explained it well 🙂

    2 – I’ve always had ‘Taxonomy limit’ set to 1 before. But it still showed category and subcategory in upprev box. And here is interesting thing: after update it wasn’t fixed, BUT when I deleted my own “Header text”, the problem was suddenly fixed, and my own header text is still shown, not yours 🙂 I don’t know how it works, but you should probably fix something there.

    3 – Unfortunately, problem with translucent box was not fixed. I again try to close upprev box and scroll my mouse a bit at the same time, and it becames transclucent again: https://ibb.co/8d1NV1q

    4 – Problem with showing upprev on mobile devices still exists, even with custom css added: https://ibb.co/nfKr6ch . It really doesn’t look good in my case. I wonder, why css didn’t help? It worked perfectly on old version (2015). Maybe, you changed a name of css id? Or I have to add !important? Here is my css:

    @media (max-width: 1279px) {	
    #upprev_box {
    display:none;
    }	
    }

    *Edit: adding !important has indeed solved the problem for me.

    And also: why did you decide to remove ‘hide on tablets’ option? I use css, so I don’t care, but other users may care.

    5 – Post_type select was indeed fixed.

    P.S. Was it made by purpose, that upprev thumbnail images are square shaped now? It looks really good thb.

    I guess, that’s all for now! I hope, that I found all the bugs! 🙂

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    @iworks hi! Just wanted to add, that upprev box (at least in my case) won’t appear if a user continues to scroll website. User have to stop scrolling for it to appear. I don’t know if it’s a bug, and I don’t remember how it was in old version (2015), but decided to write it.

    Btw, any news on when to expect an update?

    Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    4.0.4

    – back to Mobile Detect class – better mobile detection and “hide on tablets”

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    Okay, but what about the problem with translucent box (that also doesn’t appear during scrolling)? And what about upprev showing wrong subcategory names and wrong posts in certain cases, that I explained in details above?

    Thread Starter George

    (@giorgos93)

    @iworks Hi again, Marcin!

    If you are not planning to fix the problem with translucent box, that I wrote above, then can you please tell me, how to change in code the animation duration during upprev box closing? I need to know the file and the place. The rest I can do by myself.

    Plugin Author Marcin Pietrzak

    (@iworks)

    hi @giorgos93

    I’m sorry for the delay…

    Could you try 4.0.7?

    M

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.