Support » Plugin: Duplicator » Problems getting Duplicator to work at Host Gator

  • Resolved tfmurphhk

    (@tfmurphhk)


    REPOSTING AS THE OTHER POSTING SHOWED [RESOLVED]

    I’m also having problems getting the Installer to run.

    The message I get is as follows:
    ———————
    server code: 200
    status: OK
    response:
    INSTALL ERROR!
    DATABASE CONNECTION FAILED!
    Access denied for user ‘susanyu’@’192.185.147.153’ (using password: YES)
    ——————–

    I think where I am getting confused is the “host” field. I assume that is the name of the site (americandentistry.com) but maybe not. I even tried the address of 192.185.147.153 but that did not work either.

    I’m stumped!

    Tom

    http://wordpress.org/plugins/duplicator/

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Author Cory Lamle

    (@corylamleorg)

    Hey tfmurphhk,

    Re-posting my response from that thread:

    Checkout this section on the FAQs I believe it may help with this issue:
    -> Browse to: http://lifeinthegrid.com/duplicator-faq
    -> Find section: “3. Troubleshoot=> Database Issues”

    Cheers~

    tfmurphhk

    (@tfmurphhk)

    OK, I went through all the tutorials and documents and thanks to the video I found that I had not given the database user the authorizations needed. Once I did that and tried the Test Connection I got Success in both elements..

    Server Connected: Success
    Database Found: Success

    However, that was with localhost as the host. Once I changed that to either the url of the site (www.xxxx.xx) or to the actual IP address (which is what HostGator recommends) I get a failure.

    The Test Connection no longer gives Success (Fail & Fail) but equally as troubling is that when I run Deployment I get back this message:

    server code: 200
    status: OK
    response:
    INSTALL ERROR!
    DATABASE CONNECTION FAILED!
    Access denied for user ‘amerdent_susanyu’@’192.185.147.153’ (using password: YES)

    What is really strange is that the IP Address I typed in ended in 156 (I checked it several times) and yet the error comes back with 153… ODD at best.

    More suggestions??

    Thanks for the assist.

    vbaxter

    (@vbaxter)

    My sites are on hostgator and I did not have any of these issues. I did use localhost. I created the DB and DB user for this.

    Database Results
    Tables Rows Cells
    Created 20 19075 n/a
    Scanned 20 19070 192261
    Updated 2 1190 1493
    Errors & Warnings
    (click links below to view details)
    Deploy Errors (0)
    Update Errors (0) General Warnings (0)

    tfmurphhk

    (@tfmurphhk)

    Well damn! Why didn’t I try that. I tried every possible entry in the host field EXCEPT localhost. That was prepopulated…. but greyed out so I …. hell I don’t know what I thought. But now that I have actually typed in “localhost”…. it went smoothly.

    You are a lifesaver V. Baxter THANK YOU very much.

    Tom

    vbaxter

    (@vbaxter)

    Thanks Tom! …laughing…I needed that! Glad I could help.

    Plugin Author Cory Lamle

    (@corylamleorg)

    Thanks for helping out Tom!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Problems getting Duplicator to work at Host Gator’ is closed to new replies.