Support » Plugin: WP Tiles » Problems After migration to IIS….

  • Resolved horizonit

    (@horizonit)


    Hi,

    I’ve been forced to move a site from an old Linux server to a new Windows IIS server. The WP Tiles plugin is giving an odd error:
    PHP Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs/wp-content/plugins/D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs\wp-content\plugins\wp-tiles//languages/wp-tiles-en_US.mo) is not within the allowed path(s): (D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs\;C:\windows\Temp\) in D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs\wp-includes\l10n.php on line 476

    It seems to be getting the basic folder path wrong.
    If I disable the plugin the site displays fine.

    Any ideas How an can correct this?

    Cheers

    Paul

    https://wordpress.org/plugins/wp-tiles/

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Author Mike Martel

    (@mike_cowobo)

    Hi Paul,

    Thanks for letting me know about this! I made the mistake of passing the l10n directory as an absolute path, where WP expects a path relative to wp-content.

    I fixed this on the develop branch on GitHub. Later this week I’ll release a minor WP Tiles update with some more bug fixes.

    Thanks for reporting this!

    Cheers,
    Mike

    Thanks for that, any idea when the update will be available?

    Cheers

    Paul

    Plugin Author Mike Martel

    (@mike_cowobo)

    Hi Paul,

    Yesterday’s update (v1.0.1) contains the patch. Let me know if that fixes the problem!

    Cheers,
    Mike

    Hi Mike,

    Thanks for the prompt reply!

    With the patch activated I get the following errors when I try and view the home page:
    PHP Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs\wp-includes\shortcodes.php on line 382
    PHP Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs\wp-includes\shortcodes.php on line 189
    PHP Warning: preg_split() expects parameter 2 to be string, array given in D:\Plesk\VHOSTS\domain.com\httpdocs\wp-includes\formatting.php on line 2070

    Site displays normally when WP Tiles is deactivated.
    PHP 5.3.29 and 5.4.37, WP debug off.

    Any ideas?

    Cheers

    Paul

    Plugin Author Mike Martel

    (@mike_cowobo)

    Hi Paul,

    Sorry you’re getting warnings again now!

    This happens when something is wrong with the query. I found this the other day when somebody combined a legacy shortcode with a new one. I will fix the plugin to not show errors and warnings when this happens.

    What is your shortcode exactly? Also, did you upgrade from an older version of WP Tiles? Let know, then I can figure out what is happening!

    Cheers,
    Mike

    Hi Mike,

    The shortcode is: [wp-tiles template=”Banner”]
    Is that a new or old shortcode?

    I only built the site last year, so it’s not very old.

    Cheers

    Paul

    Plugin Author Mike Martel

    (@mike_cowobo)

    Hi Paul,

    That is the old shortcode, the syntax only came out of beta about a month ago. I left it in beta for over half a year to suss out problems with the compatibility layer for the old version. For some reason something in your setup has slipped through the cracks! The shortcode you posted should work with the new version, but it doesn’t.

    Quite simply, the new syntax for this shortcode is:

    [wp-tiles grids="Banner"]

    Please double check the new ‘Grids’ interface in the admin section to make sure the Banner template did copy over!

    Also check out the shortcode creator that has been added to the post editor. If you use that to rebuild your shortcode (even though this one is simple), you can be sure that the syntax is correct!

    Sorry for the inconvenience!

    Mike

    Hi Mike,

    That seems to have sorted it thanks!!

    Great support by the way!

    Cheers

    Paul

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Problems After migration to IIS….’ is closed to new replies.