WordPress.org

Forums

Slideshow
Problem with validator.w3.org (6 posts)

  1. Sgouver
    Member
    Posted 12 months ago #

    Hello !

    I recently tried to Validate my site http://odontiatros-kentro.gr/ (I use Customiz'it theme) in the site validator.w3.org.

    Unfortunately this sites finds some issues with your plug in.

    Do you know how I can fix it ??

    Best Regards

    -----------------------------------------------------------

    Error Line 205, Column 3: Unclosed element i.
    <i><div class="slideshow_container slideshow_container_style-light" style="heig…

    Error Line 207, Column 39: Element div not allowed as child of element i in this context. (Suppressing further errors from this subtree.)
    <div class="slideshow_loading_icon"></div>
    Contexts in which element div may be used:
    Where flow content is expected.
    Content model for element i:
    Phrasing content.

    Error Line 209, Column 55: Element div not allowed as child of element i in this context. (Suppressing further errors from this subtree.)
    <div class="slideshow_content" style="display: none;">
    Contexts in which element div may be used:
    Where flow content is expected.
    Content model for element i:
    Phrasing content.

    Error Line 263, Column 82: Element div not allowed as child of element i in this context. (Suppressing further errors from this subtree.)
    …ow_transparent" style="display: none;">

      <li class="slideshow_togglePlay" da…
      Contexts in which element div may be used:
      Where flow content is expected.
      Content model for element i:
      Phrasing content.
      Error Line 265, Column 139: Element div not allowed as child of element i in this context. (Suppressing further errors from this subtree.)
      …rent" role="button" data-previous-text="Previous" style="display: none;"></div>
      Contexts in which element div may be used:
      Where flow content is expected.
      Content model for element i:
      Phrasing content.

      Error Line 266, Column 127: Element div not allowed as child of element i in this context. (Suppressing further errors from this subtree.)
      …_transparent" role="button" data-next-text="Next" style="display: none;"></div>
      Contexts in which element div may be used:
      Where flow content is expected.
      Content model for element i:
      Phrasing content.

      Error Line 268, Column 88: Element div not allowed as child of element i in this context. (Suppressing further errors from this subtree.)
      …: none;" data-go-to-text="Go to slide"><div class="slideshow_pagination_center…
      Contexts in which element div may be used:
      Where flow content is expected.
      Content model for element i:
      Phrasing content.

    https://wordpress.org/plugins/slideshow-jquery-image-gallery/

    [Moderator Note: No bumping. If it's that urgent, consider hiring someone instead.]

  2. mbrsolution
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi Sgouver, what theme are you currently using? Have you tried to test one of WordPress default themes like Twenty Thirteen?

    Have you also tried to disable all your plugins except this one and enabled one by one to see if a plugin is causing an issue?

    Kind regards

  3. Stefan Boonstra
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    Hi,

    The stylesheets for the slideshow are loaded in the website's footer by default. This approach isbetter for your website's perfomance, but it will raise some W3 validator warnings.

    If you prefer a W3 validated website over the perfomance you gain, you should go to your WordPress dashboard and go to the slideshow plugin's "General Settings" page. There you'll find the "Stylesheet location" setting, which you can set to "Head (Top)". After saving the settings, the slideshow will load its stylesheet in your website's head.

    Best regards,
    Stefan

  4. Sgouver
    Member
    Posted 11 months ago #

    @mrrsolution I use Customiz'it theme, and i have checked that from 16 errors I receive with the slideshow active, I reduce the errors to only 3 when i disable it. So, the slideshow is not the only issue but it cause the most problems, according to W3C validator.

    @Stefan Boonstra I will try your suggestion but do you think that the 3W validator is overreacting regarding the slideshow issues, should i leave it like this ?

    Update : changing the stylesheet from bot to top i reduce the errors from 16 to 14...its something :-)

    http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fodontiatros-kentro.gr%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

  5. Stefan Boonstra
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    Hi,

    It's unlikely that these validation errors will cause any problems on any browser. I prefer the perfomance advantage over the W3 validation myself.

    Best regards,
    Stefan

  6. Sgouver
    Member
    Posted 11 months ago #

    Ok then i will leave it in bot as it was by default.
    thank you very much.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

  • Slideshow
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic