Support » Plugin: Collapse-O-Matic » Problem with topmost expand command on page

  • Resolved kitfreeman

    (@kitfreeman)


    I’ve hit a problem with Collapse-O-Matic. I have several instances of the [expand] command on the same page. All work fine, except for the one nearest the top of the page, which behaves strangely. First, when the top span is unexpanded, several lines of text below it (after the [/expand] command) do not display. It’s as if the hidden span is somehow rendering the regular text below it invisible. (This isn’t obvious from looking at the rendered page, but you can see it by comparing with the html code.) Second, clicking on the top expand link causes all the hidden spans on the page to display.
    Can you help, please? Apart from this, the plugin works well and is the best for this job I have found.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Author twinpictures

    (@twinpictures)

    Hello. Just a quick question:

    when the top span is unexpanded, several lines of text below it (after the [/expand] command) do not display.

    unexpanded… so collapsed? When an item is collapsed, some things not part of the collapse/expand target element are also being hidden, correct?

    We’ll dive into this and get back with our findings.

    Thread Starter kitfreeman

    (@kitfreeman)

    Thanks for you reply. Yes, that’s it exactly. When the top item is collapsed, several lines of regular text that should follow it are also hidden. They only show up when the item is expanded. (And then all the other hidden items on the page expand at the same time.) This only affects the topmost hidden item of the page and it occurs whatever the content of that item. (I’ve tested it with different contents.)

    Plugin Author twinpictures

    (@twinpictures)

    It seems you are using nested expands?
    When viewing the following:

    Society and the Mind Association, University of Hertfordshire, 17 July 2021.
    Video <- Expand trigger

    The emancipation of the drone

    There are a number of nested expands inside of the Video Target, but these do not have any targets associated with them.

    How are these being created? Are they only created using the expand shortcode, or are some created using the roll-your-own method?
    Is some kind of page-creator being used, or gutenberg blocks? Or is this using the classic WordPress editor and the shortcodes are place as needed?

    Thread Starter kitfreeman

    (@kitfreeman)

    Hi. Thanks for your reply. I didn’t mean to created nested expands, and I don’t think the code has any — unless I’m confused (always a possibility!). I’m using the classic WP editor. Here’s the complete code for the page, copied and pasted from the WP page editor:

    Here are details of recent talks I have given at academic conferences, workshops, and symposia, together (where available) with the PowerPoint presentations and handouts I used. (Click the icon at the bottom right of each presentation to open it full size in a new window on your browser.)

    Note: The presentations contain various images and linked. I believe my use of these counts as fair use (if the material is not already in the public domain), but if anyone believes that their copyright has been infringed, please contact me and I will remove the relevant material immediately.

    [ SNIP! ]

    Moderator Jan Dembowski

    (@jdembowski)

    Forum Moderator and Brute Squad

    @kitfreeman Please do not post large code or responses like that here, it doesn’t work after ~10 lines or so.

    If you need share that data please use https://gist.github.com/ or https://pastebin.com/ instead and post the link to that paste.

    Plugin Author twinpictures

    (@twinpictures)

    @kitfreeman Hmm… ok, maybe it’s better if you contact us direct so we can take a closer look. Sounds like it is a simple fix. If you like, contact us at info [at] twinpictures [dot] de and be sure to include a link back to this thread. We’ll help you get this sorted out.

    Thread Starter kitfreeman

    (@kitfreeman)

    Sorry for the long paste. Here’s a link to the page code on pastebin https://pastebin.com/qQgNvYRb

    Keith

    Plugin Author twinpictures

    (@twinpictures)

    It seems to be WP YouTube Lyte plugin, which speeds up load time on pages with multiple videos. Disabling it had cured the problem.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.