WordPress.org

Forums

Problem with my "Featured Image" thumbnail (4 posts)

  1. LearningPerson123
    Member
    Posted 2 years ago #

    This is my wordpress site. it is part of a multisite network
    West Side Stories/
    I regularly create featured posts on my wordpress site, and every featured post has a featured image. These images are supposed to be 650 pixels wide and 250 pixels tall. Underneath the featured image are displayed thumbnails of the last six featured images. These featured images are created out of the 650x250 image, rather than existing as separate images. Ideally, I would like to keep things that way. The problem I have is that the thumbnails are supposed to be square, but are sometimes just rectangles. At the date of posting, three of the six thumbnails have this problem.

    These two pages seem to bear passing resemblance to my problem, but I can't find any answers on them:
    http://wordpress.org/support/topic/featured-image-1?replies=7
    http://codex.wordpress.org/User:Esmi/add_image_size%28%29

    Thank you in advance for the help.

  2. ak.singla
    Member
    Posted 2 years ago #

    I also need this info -- as at bottom of my page I am fetching 6 posts, --
    the images are big enough, but still they are not all squares.

    I know using the_post_thumbnail(array(180,200)); we can't enlarge the image, but -- the images already have larger dimensions.

    But, still they are not all of same size.

  3. Frumph
    Member
    Posted 2 years ago #

    ... and your settings -> media have them set to being square and checkmarked to crop dimensions to exact sizes?

  4. LearningPerson123
    Member
    Posted 2 years ago #

    My settings are checkmarked to crop dimensions to exact sizes and are square.

    Edit: unchecking "crop dimensions to exact sizes" does nothing.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic