WordPress.org

Support

Support » Multisite » problem with multi site

problem with multi site

  • im a complete novice to wordpress

    and have multiple domains that i want to have under one wordpress

    so i updated it to multisite and downloaded the free domain mapping plugin

    im currently using bluehost and its just not working for some reason

    i followed the direction to the tee using subdomain

    but its just not recoqnizing the subdomain
    i get this error when i go to edit my subdomain
    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    More information about this error may be available in the server error log.

    Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    again im a complete novice to all this stuff…any help would be greatly appreciated

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 25 total)
  • but its just not recoqnizing the subdomain
    i get this error when i go to edit my subdomain
    Internal Server Error

    Turn off the domain mapping plugin for now. You’re not there yet.

    An error 500 means you did not set up your server for wildcard subdomains.

    Read http://www.designdelineations.com/2011/12/19/enabling-wildcard-subdomain-for-wordpress-multisite-on-bluehost/

    Hi Mika

    thanks so much for your help i have been going nuts over here trying to figure it all out…

    just want to make sure were on the same page im using following plugin on multi site
    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/

    however its not in plug in list so i can deactivate so i think my best alternative is remove my ip and uncheck all the option like below

    http://screencast.com/t/TrnVYcrO

    ok so i did everything that was on that link removed all my previous wildcard attempts

    also removed the other subdomain i created …theres a big depate on these forums about add on or parked because of the root…and i have no clue…so i used the park option

    i then created a subdomain so lets say md.com is my main domain and od.com is the other domain

    i was informed to create subdomain: od.md.com
    document root public_html/md.com

    in multisite i set the 2nd site as od.md.com
    see below screen shot of actual below:
    http://screencast.com/t/t2ISfhohtOz

    but again i removed it from cpael and followed the rest of those instructions and just added the *.md.com
    document root public_html/md.com
    as seen actual below:
    http://screencast.com/t/D7BEBrq5Z

    should i now go back in and create that subdomain or is that not necessary

    once again i really appreciate it thank you…

    geoff

    one last thing at one point i was screwing around with ANAME & CNAME and dont remember what i put in or delted

    below is my dns record for my main site njvideohousetours.com

    http://screencast.com/t/DHiggy4k7RX

    i noticed a bunch of records in there for my otehr site fromrentertohomeowner along with the wildcard

    do all those need to be in there or just one if so which one to accomplish
    my goal to get fromrentertohomeowner.njvideohousetours.com to work in multisite

    kamikaze7
    Member

    @kamikaze7

    ok i am also following issues with multisite i have followed every instruction provided here but still face issues

    now i dont know whether i have done something wrong or there seems to be certain restrictions from my HOST cause i had read somewhere that all HOSTs dont support wordpress multisites

    so here i go

    first step

    install wordpress on the domain

    second step
    http://codex.wordpress.org/Create_A_Network

    done all thats listed on this link, also would like to elaborate the sub domains part a bit

    i have chosen sub domains instead of sub directories from multisites installation
    hence i have done the following

    in cpanel, clicked on sub domain and typed *.<selected the domain from drop down>
    added root directory /public_html/<the domain folder>

    now my HOST gives only simple DNS zone editor due to which i cannot add a A record for *.<domain name>, however when i do the same for a CNAME it throws a mesg “That name is reserved (already in use).”

    that’s about it

    so far i haven’t touched domain mapping and this is the result i get
    http://img339.imageshack.us/img339/5126/oopsgooglechrome.png

    kamikaze7
    Member

    @kamikaze7

    have put the shared ip in domain mapping, also enabled sunrise and placed the sunrise.php in wp-content, still the same result 🙁

    can someone atleast post a successful installation of wordpress 3.4.2 multisite so as we know that its happening flawlessly, most of the articles are almost 2 years old and cant be used as a reference

    kamikaze7 – Until wildcard subdomains is fixed, domain mapping will not work. You have to get things working before you map domains. Its like you’re putting on your shoes before your pants 😉

    Can you create a multisite install with subfolders instead of subdomains?

    kamikaze7
    Member

    @kamikaze7

    Ipstenu
    in the domain mapping section this is what i have and i have also entered my shared ip in page=dm_admin_page
    http://img692.imageshack.us/img692/1871/domainsnetworkadminwordp.png

    moreover most places i have read that in cPanel you need to create a subdomain with *.<domain name> pointing to the root folder of the main domain if the host doesn’t allow pointing at public_html, did that already doesnt work.

    however in other places i have read that one needs to contact host and request them to add a DNS entry of “A” Record with all the other information like TTL, address of *.<domain address> with IP, already posted a support ticket to the host no reply from their end as yet

    Do wildcard subdomains work? Yes or no.

    hi mika,

    you posted a few months back to this post
    http://wordpress.org/support/topic/new-multisite-subdomains-admin-goes-404

    i pretty much am in the identical place she was and did those very exact things but its still not working…

    boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo….

    called bluehost and there no help…they pretty much did the same thing they did for her and replace the .dtaceess with _old that just gave me the 404 like she had…

    heres my subdomain and wildcard set up
    http://screencast.com/t/wAXaksQUUX

    i also for lack of nothing else, i could think of, removed the document root of my main domain, in the wildcard, because i noticed in the other forum you commented on it… said just remove the word wildcard and not replace with main html root, like i originally had it…
    that didnt work either…

    would creating a wildcard for the subdomain, actual domain, inside the dns zone editor do anything? …or am i just reaching for straws at this point…hahahaha

    think im bout ready to call it quits i have been at this going on 2 weeks…

    i dont know i followed directions to the tee…its probably the most stupid thing…what about the apache code change…sorta my last hope at this point…

    kamikaze7
    Member

    @kamikaze7

    @ipstenu like i said it doesn’t work

    @gg4775 when installing wp multisite there are two options namely “subdomains” and “subfolders” now based on what options you choose, your .htaccess needs to be modified accordingly the url that you have pasted is a mismatch, the person has uploaded “subfolder’s” .htaccess rules and trying to get subdomains to work

    for subdomains your .htacess rules file will look like

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]
    # uploaded files
    RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    and for “subfolders” .htaccess rules will be

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]
    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    @kamikaze7 yup i have subdomain code inside .htaccess provided via copy and paste

    which url is a mismatch?

    what host are you using if you dont mind me asking?

    current subdomain htacess code:

    BEGIN WordPress

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]

    # uploaded files
    RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    # END WordPress

    @mika

    i dont know if your interested, but i would gladly pay you for your time
    to come on remotly to my computer to see if at least everything is set up correctly so i can know for sure its a bluehost issue and not mine

    that would leave me at least knowing i did everything i can b4 i call it quits..i just hate quiting on something w/o knowing for sure where the problem is…

    kamikaze7
    Member

    @kamikaze7

    hostwinds hosting unlimited sites package and so far i have been unsuccessful with wp multisite 🙁

    i know this is the most friggin frustrating thing ever…

    it sucks bc i purchased a really expensive theme and it allows only one install…

    im about ready to throw in the towel and just load a seperate wordpress under the subdomain its just not worth the massive amount of time and energy…

    and just make due with some of the free themes…

    the problem really isnt the domain mapping inside wordpress multi site its all the hosting and the settings with respect to wildcard,dns or the actual code inside one of the wp files

    its so frustrating knowing its most likely one small stupid thing..

    it sucks bc i purchased a really expensive theme and it allows only one install…

    Double check and ask if they support multisite. If done properly, most premium themes DO without extra costs.

    If both of you are having issues setting up multisite out of the box, is the install the MAIN domain attached to your hosting account, o is it an add-on?

    the problem really isnt the domain mapping inside wordpress multi site its all the hosting and the settings with respect to wildcard,dns or the actual code inside one of the wp files

    its so frustrating knowing its most likely one small stupid thing..

    Most likely, yes. There are quite a number of steps to follow and it all assumes you are using the installation on the main domain at the root of your site, and at the root of your hosting account.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 25 total)
  • The topic ‘problem with multi site’ is closed to new replies.