WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » PrestaShop Integration » Problem with images of prducts

Problem with images of prducts

  • Hi,

    I have configured your plugin but i have a problem with the URL of images in the widget Prestashop integration products.

    I have my blog : blog.mywebsite.com
    And my prestashop : mywebsite.com

    the link of the prudct is mywebsite.com/id-name and it’s fine
    But the link of the image is blog.mywebsite.com/home-id-id/…

    my server is configured like this :
    /web/
    /web/blog/
    /web/prestashop/

    Please help me.

    Regards,

    http://wordpress.org/extend/plugins/prestashop-integration/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 22 total)
  • Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    Hi rkaurent,

    Sorry for my late response, but which version of PrestaShop do you have, as this seems not to be a problem for recent version : the bug seems inside PrestaShop. A configuration may be used using CDN if available to avoid the problem ?

    Hope it could help you.

    Kind Regards,
    François.

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    I forget to add : you will get problems about the cookie furthermore and you will have to patch a little more the setcookie call in class/Cookie.php to match all subdomains : use “.mywebsite.com” (check setcookie on PHP manual).

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    Please do not forget to mark it resolved if this is the case !

    how to fix it? I have the same problem

    wp 3.5.1 prestashop 1.5.3.1

    multishop off yet, maybe one day

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    Ok, I managed to reproduce it : you have to set the media server 1 to match the PrestaShop domain, this will force PrestaShop to use the right domain instead of the currently used domain (of the blog).

    Specifically, what set?
    I shop in the root domain, subdomain blog

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    You need to force PrestaShop to use its domain instead of the domain of the blog, to achieve this you need to set a media server domain to be exactly the domain of the PrestaShop domain. Once saved, check to see if it is working. If you are already using media server, you should not have this problem…

    I managed to fix the PrestaShop bug this way.

    François.

    Media servers (use only with CCC)

    You must enter another domain or subdomain in order to use cookieless static content.

    CCC enable, but still does not work

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    You can safely ignore this if you do not use real media servers : this will make PrestaShop use he media server you have (ie PrestaShop domain) instead of the domain used by the blog…

    If at some points (because CCC is not activated or “cookieless static content”) is a problem, it will have absolutely no effects since the domain is the right domain !

    If there were no bug in PrestaShop : PrestaShop should have used the domain of the shop instead of the domain used to fetch the page (ie the blog)…

    François.

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    Please if this is effectively working : do not forget to pass this thread resolved…

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    Sorry I did not see your answer : please empty the cache of both PrestaShop and your navigator, and retry.

    Add PrestaShop products to your sidebar – dont display any products

    Viewing images is already running but if blockbestsellers module, columnsadverts indicates a bad domain and does not display the image in advertising.

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    For using PrestaShop products with your sidebar : you need both products attached to a post and the widget displayed when the post is displayed.

    Does product images works now from the blog, by using the shortcode for example ?

    columnsadverts (I do not know this module) may have the same problem : you will have to force a full URL by adapting the template or fixing the module. Is see that blockstores has the same problem too…

    I guess now that using a different domain can be stated as not working (or too experimental : too many fixes in PrestaShop which gets confused by the PrestaShop domain not the same as the current domain)

    Plugin Author aytechnet

    @aytechnet

    There is another fixe for the images not being displayed : you setup a .htaccess rules in your blog so that everything fetched from /img should be redirected to PrestaShop with the same pattern. It will fix all the product images (without using media server) and fix all the modules. You can use the Redirect plugin for that.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 22 total)
  • The topic ‘Problem with images of prducts’ is closed to new replies.
Skip to toolbar