Support » Fixing WordPress » Problem with Featured Image & Media Library

  • Resolved IslandOwl

    (@islandowl)


    Can someone please help me rectify a glitch in my Media Library that is effecting the Featured Image selection?

    This has been going on a while and is theme independent.

    When I click on Set Featured Image on my post page it opens my Media Library and I can “select” an image but then, when I click on the Set Featured Image below the selected image (over on the right side bar part of the media library) a duplicate of the image pops up over on the left in the media library. I go back to the post and the featured image does not show up. Setting the featured image did not take. The same thing keeps happening if I try to do it again. I can end up with what looks like multiple duplicates of the image in the media library.

    However when I go to the dashboard and open the Media Library, the “images” that were created are actually blanks – no image – and attached to nothing.

    In trying to figure out the problem I installed the Drag & Drop Featured Image (which is a nice plugin!). The plug in will work and put in a featured image if I drag and drop it from my computer but it too will not work if I select something from my Media Library. Note: the plugin works fine. The problem is with my Media Library.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Krishna

    (@1nexus)

    Member

    Have you tried reinstalling WordPress manually from a freshly downloaded copy except wp-contents. Make sure that you delete all old files before uploading fresh ones.
    Also, try to deactivate all plugins and see if it helps.

    Oddly enough it finally seems to be repaired all by itself. At lease it is working well now with the Drag & Drop Featured Image. So I am a happy camper.

    Maybe all I needed to do was to write in here and it scared my WP into working. It is so odd because it really has not been working for quite a while!!

    Krishna

    (@1nexus)

    Member

    It happens sometimes, weird things first and unexpected results later that cannot be easily explained.

    Glad to hear that your site works fine! 🙂

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Problem with Featured Image & Media Library’ is closed to new replies.