Support » Plugin: Forminator - Contact Form, Payment Form & Custom Form Builder » Problem Redirect URL with Parameters and Validation

  • Resolved quoup

    (@quoup)


    hey guys, have a problem using “Redirect user to a URL” in combination with dynamic parameters (/?parameter1={radio-1}&parameter2={radio-2}). When I use Method “Page Reload” (which is necessary because it redirects directly and not showing the form again) then the “&” in the URL is somehow validated and turned into “#038;”…

    when I use ajax it works, but on submitting it shows the form again from start for a short time before redirecting which is not in my intention. can you help me with that? thanks!

    • This topic was modified 1 year, 2 months ago by quoup.
Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • Plugin Support Jonathan – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support9)

    Hello @quoup

    I trust you’re doing well!

    The & character is not readable as URL and it needs to be encode as an ASCII character set. The URL encoding is transforming characters like & to %26. I could see the same encoding rules were applied when using both Ajax and Page Reload methods on my end.

    Please see more about URL encoding:
    https://www.w3schools.com/tags/ref_urlencode.ASP

    I’m afraid URL encoding can’t be turned off.

    Regarding that, the form is shown before redirecting I can replicate it too. During this time the form is submitting information. The loading time depends on how big is a form (the bigger the form, more time it needs to be submitted) and how fast your site is loading. Increasing your site speed and having your site’s database optimized can improve submission speed.

    In Behavior tab, please consider setting Submission Indicator to none, and enabling also “Load form using AJAX” from rendering options. See how it works for your site.

    Please see this screenshot:
    https://take.ms/8Frbh

    Kind regards,
    Nastia

    Thread Starter quoup

    (@quoup)

    Thank you for your reply – hmm thats interesting because with ajax it doesn’t transform the &… but ok, i can live with that 🙂

    one thing: when i enable “Load form using AJAX” the pagination feature does not work (just shows the form without pages and without buttons)

    I am having the same issue. If I use “AJAX” in the behaviour method, it works fine but it takes a while to redirect and it shows the form again so it can cause confusion to the user.

    If I use “Page reload” it doesn’t show the form again (this is the best option) but the redirected url changes if it has “&” it changes to “#038;” so I can’t read the url parameters in the new page.

    It seems that this was a bug long ago but that solution is not possible anymore: https://premium.wpmudev.org/forums/topic/url-redirect-on-forminator/

    Plugin Support Jonathan – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support9)

    Hello @quoup

    I hope you’re doing well!

    one thing: when i enable “Load form using AJAX” the pagination feature does not work (just shows the form without pages and without buttons)

    I’ve tested this on my end and can’t replicate the issue. Would you please export your form and share a download link with us?

    To export the form, please fo to Forminator > Forms, click on settings icons > Export. Please see this screenshot:
    https://take.ms/KKWLu

    Upload the file to GoogleDrive or to DropBox and share here a download link.

    @zeffcoronel, this is not a bug, the #038 or & is an encoded version of & character. If you have any further questions, per WordPress.org regulation please create your own thread.

    Kind regards,
    Nastia

    Plugin Support Jonathan – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support9)

    Hello @quoup

    I hope you are doing well!

    We haven’t heard back from you for a while now so we’ve marked this ticket as resolved. If you do have any followup questions or require further assistance feel free to reopen it and let us know here.

    Kind regards,
    Nastia

    nantoniazzi

    (@nantoniazzi)

    Hello @wpmudev-support9,

    I think this bug is not resolved or maybe I do not exactly understand how it works.

    I do not think that the plugin should encode the URL.
    In my application, I want to pass 2 parameters to my redirected URL.

    For instance: https://www.example.com/?email={{email-1}}&name={{name-1}}

    I do not want to have the & encoded, else it’s impossible for my next page to read the parameters.
    Do you agree that this is not a normal behaviour?

    Plugin Support Adam – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support8)

    Hello @nantoniazzi

    I hope you’re well today!

    You’re right about the second (and following) vars not being available in such case. I’ve reported it as a bug to our developers so they’ll look into it.

    In case you had any follow-up questions or needed any further assistance, please start a separate thread of your own, as per this forum rules.

    Kind regards,
    Adam

    Zeff Coronel

    (@zeffcoronel)

    Thanks @wpmudev-support8 Adam! It would be really helpful in future updates I really appreciate the effort you put into these plugins

    I believe this is still the issue. It shouldn’t be marked as resolved. I have the same use case the @nantoniazzi described.

    I cannot pass the parameters to another page without showing the blank form to the user for a couple of moments. With paginated form it’s even more confusing, the first page of the form is shown after the user clicked the submit button.

    • This reply was modified 8 months, 3 weeks ago by matlino.

    Also the workaround state here
    https://premium.wpmudev.org/forums/topic/url-redirect-on-forminator/
    is not viable anymore.

    Plugin Support Kasia – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support2)

    Hello @matlino ,

    We have this bug reported to the developers and they are working on fixing it.
    However, it should work if the form is submitted with Ajax and not page reload.

    kind regards,
    Kasia

    Hi @wpmudev-support2,
    it is easy to replicate. I have created a simple form here:
    https://pastebin.com/Bt5LAVkJ

    However, the bug is not happening when testing through preview. The form needs to be placed on the page.

    I believe this should be now marked as resolved. But it could be a little confusing because as I see it, two issues are discussed in this thread:

    1. Encoding ‘&’ sign when ‘page reload’ submit option selected making it impossible to pass parameters to redirect page.

    2. Showing blank form for a couple of moments after the submit button is clicked. This happens when the ‘ajax’ submit option is selected.

    So it is not possible to send parameters to the reddirect page without experiencing issue number 2.

    Plugin Support Predrag – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support1)

    Hi @matlino,

    This issue is already tasked up for our devs and they are checking it further for future releases, there’s a possible fix ready that needs to go through QA with other fixes and improvements so if everything goes well we’re hoping to have it released soon.

    Cheers,
    Predrag

    Hi @wpmudev-support1,
    that sounds great! Thank you for the update 🙂

    Tomas

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘Problem Redirect URL with Parameters and Validation’ is closed to new replies.