Support » Plugin: Gutenberg » problem in gallery

  • Resolved Moinsen

    (@moinsen)


    If you:

    – add a gallery in Gutenberg
    – upload images
    – give them a subtitle in Gutenberg (which is using <figcaption>)
    – then open the gallery (with the pen icon) and re-arrange the images

    all titles are gone. They are saved only if you don’t re-arrange the images. Or if you name them the classical way after opening the gallery.

    EDIT: I just made a test page, adding two images into a gallery and now I can’t even open the gallery, it takes a long time and tells me no elements found.
    After an even longer time it shows up with all(!) images marked. 🙁

    • This topic was modified 9 months, 4 weeks ago by  Moinsen.
Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author Daniel Richards

    (@talldanwp)

    Hi @moinsen,

    I had a go at following your steps, but with my installation I didn’t encounter any problems with the titles or captions.

    Do you have any other plugins installed that could be causing an issue?

    I disabled all plugins that could affect it, but the problem remains.
    As soon as I open the gallery to rearrange and save it, all captions/subtitles are gone.

    Plugin Author Daniel Richards

    (@talldanwp)

    Ah yes, I see what you mean now. You’re right. I was adding captions in the media library dialog, which is why I couldn’t reproduce the issue before.

    There’s an open bug report for Gutenberg that tracks the issue:
    https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/8310

    It looks like it’s recently been prioritised, so hopefully a fix will be worked on soon.

    Thanks a lot!

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘problem in gallery’ is closed to new replies.