Support » Plugin: PiwigoPress » Problem from start

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • Any chance for some help with this? Am I missing something. Do I need to enable something in my Piwigo installation to get the image by ID working at least?

    Plugin Author Norbert

    (@norbusan)

    Probably some cross site scripting blocked. Two things you can try:

    Enter the local path /pix instead of the full URL. And if this doesn’t work either, please load of the javascript console and tell me whether there is any output.

    Thanks

    Changing the URL makes no difference. There are errors and warnings:-

    https://www.southcot.co.uk/TempFiles/jserrors01.PNG

    Plugin Author Norbert

    (@norbusan)

    Can you check the logs of the web server whether you see calls to
    pix/ws.php?.....

    These should be call outs.

    You can also edit piwigopress_thumbnails_reloader.php and comment out some of the debug echo statements.

    OK there were two lines starting //echo so Ive removed the //

    The error log here:-

    https://www.southcot.co.uk/TempFiles/yarnwhispering.co.uk-error_log.csv

    Yesterday’s permission errors are now resolved.

    I see where the debug is showing:-

    https://www.southcot.co.uk/TempFiles/piwigomedia03.png

    yarnwhispering.co.uk [Sun Feb 28 15:55:51 2016] [error] [client 82.46.183.39:35038] AH01215: PHP Fatal error: Call to undefined function http_response_code() in /home/sites/yarnwhispering.co.uk/public_html/wp-content/plugins/piwigopress/piwigopress.php on line 295: /home/sites/yarnwhispering.co.uk/public_html/wp-admin/admin-ajax.php

    Seems to be the problem?

    How depressing I checked this error out and found it was associated with PHP versions less than 5.4. Checking the website I found that a line in the root .htacces file has been added (presumably by WordPress as I started with a blank public_html folder):-

    SetEnv DEFAULT_PHP_VERSION 53

    I changed this this 5.5 and now phpinfo()reports 5.5.32

    No change, not working still but the error in the error log has gone away. :>{€

    The behaviour has changed slightly though. Now when I click “Start with 5 recent pics” I get the line:-

    “Loaded, hidden & dropped vs. Requested thumbnails: 2 / 5”

    … whereas before it said:-

    Loaded, hidden & dropped vs. Requested thumbnails: 2 / 0

    If I click “Get more” the the numbers at the end get larger by +2 and +10 until the right hand number reaches 100 then it increase +2 & +100.

    No idea if any of this is significant. But there are still no thumbnails.

    [ No bumping please. ]

    Plugin Author Norbert

    (@norbusan)

    It is very hard to debug this when I don’t have access to the javascript console to see what is going on.

    It might well be that you have some plugins that block certain javascript actions, or anything else I cannot guess (like the php stuff).

    The last logs you sent were all from a time when you used an old version of php. How should I debug that?

    There are no errors showing in the log since then as I say above:-

    “… not working still but the error in the error log has gone away …”.

    When you say access to the JavaScript monitor I’m puzzled. Don’t you have access to that on your browser too? How is mine different? Sorry if this is a stupid question and I’m missing something.

    Tell me what you need to progress this remote session, access to the WordPress whatever and I will happily arrange it.

    Moderator Jan Dembowski

    (@jdembowski)

    Forum Moderator and Brute Squad

    I get more use of this form letter this way. Yes, it’s copy and paste but it applies here too.

    @norbusan I’ve deleted your offer to login to your user’s site. I’m am 100% sure you mean well but please never ask for credentials on these forums.

    Now for the why: The internet is a wonderful place full of very nice people and a few very bad ones. I’m sure everyone here is very nice however, by giving some ones keys to your house you are trusting they wont steal anything. Likewise the person who takes the keys is now responsible for the house FOREVER.

    If something was to go wrong, then you the author may well legally become liable for damages, which they would not normally have been as their software is provided without warranty.

    Please be aware that repeatedly asking for credentials will result in us asking you to repeatedly stop before escalating up to the plugins team.

    Plugin Author Norbert

    (@norbusan)

    Hi Jan,
    sorry, I agree to some level (a temporary user can be deleted later on!), and I think that the exchange of passwords encrypted with strong encryption is feasible.

    But well, I understand your rules. Sorry, I didn’t know about this and will try to remember.

    Thanks for your action!

    @norbusan can we find a way of progressing this please?

    @norbusan Should I assume that you don’t intend to help me resolve this? If you contact me via http://www.yarnwhispering.co.uk/contact/ we could discuss ways of progressing it off forum?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • The topic ‘Problem from start’ is closed to new replies.