• Resolved pandusen

    (@pandusen)


    Hi. Just purchased this plugin, and it is cool and all.
    On the single product page everything is working, and is updating the price according to my calculation. However, when I add it too the cart, the price is 0. I have watched the video, tried everything suggested in the forum, as well as anything I could think of, but without lock. The price when added to the cart is either 0 or the price on the single product + tax, all calculations are disregarded. 🙁

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
  • Plugin Author moomooagency

    (@moomooagency)

    Hi
    Switch to Storefront theme and deactivate all the plugins except WC and Uni CPO plugin. Let me know how it works then.

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    Thank you for the quick response. I have deactivated all plugins, except Woo and CPO
    And switched to storefront. It made a slight difference, in the way that it now calculated the default value(initial state) of the forms, which is like 625,-. And when added to the cart, that number gets added. but if I change the the values, and the number becomes like 1250,- and add that to the cart, it gets added as 625,-.
    So it seems to be stock.

    Also, calculation on the single product page, only works with the “Enable price calculation based on custom options” enabled. Id i turn it off, the product just stays on 1,- which is the base price of the “simple product” And no amount of adjustment will change that. All values and calculations are disregarded, if I disable the “Enable price calculation based on custom options”.

    Would you like an admin-user to the site, so you can have a look?

    • This reply was modified 1 year, 9 months ago by pandusen.
    • This reply was modified 1 year, 9 months ago by pandusen.
    Plugin Author moomooagency

    (@moomooagency)

    Please, switch to Storefront theme and deactivate all the plugins except WC and Uni CPO plugin. Then create a NEW product, enable price calculation, add a simple option and put as the main price formula:
    35.8
    Then share your product link.

    …calculation on the single product page, only works with the “Enable price calculation based on custom options” enabled

    Well, yes. Are you surprised?)) If yes, why?))

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    Hi. Sry about the confusion of the “Calculation based on custom option” I was tied, and the gramma in the plugin isn’t exactly plus plus. The description for the feature seems that if you turn it off, it does not calculate the price.. Which I was also unsure of, hence the title was suggesting the opposite. Just decided to mention it, so you could clarify it.

    I found the problem to be a screwup in the options / db. I tried to resync the options, but the sync function only lets me hit auto fetch, and was selecting random stuff, no way for me to point to the correct option.(either or I just dont get the sync feature)

    I solved it by going to CPO Options and delete all the attributes, and then go through the modules one by one in the builder, resaving them to db.

    Original theme switched back on, as well as all the plugins. It seems to be working.

    Plugin Author moomooagency

    (@moomooagency)

    Great! So, just pay attention not to overwrite options 😉

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    I duplicated the product. Cause I need an identical product, with an additional feature.
    Guess duplicating products kills the options somehow.
    Will browse over the documentation, thought I read somewhere that it is supported.

    Plugin Author moomooagency

    (@moomooagency)

    In fact it works ok, I have just tried, WP 5.6, WC 4.8.

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    Yeah.. I am going to give it a go again.. Just went through the documentation on that part, Need to wrap my head around the instances and “direct” connection between the options.

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    I think I got the hang of it now.. So far everything is behaving as expected, also on duplicated products.

    While I have your attention. Is there a way to disable the “Calculating” animation on the frontend? Seems a little redundant, to display a “loading” screen for a calculation that takes a nanosecond 🙂 (perhaps a feature request)

    Hello, I have the same problem. can you tell me what exactly you did

    Plugin Author moomooagency

    (@moomooagency)

    Is there a way to disable the “Calculating” animation on the frontend?

    Sorry, not possible.

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    To fix a product which has stopped calculating. Go to the wp-dashboard > CPO-Options
    And delete all the Attributes/options related to the products modules.
    Go back to the product>CPO builder and go through the modules and save them(with DB turned on) one by one. This will recreate the Attribute/options in the database. Save the product and it should work.

    When duplicating a product, the link to the attributes are instanced(a symbolic link to the option) be careful not to save these modules with DB on, in any duplicated product as you will change it from instanced to direct link, and overwrite/takeover from the original product(This renders your original product useless)

    You can add new modules to the duplicated and save those to DB, as long as they have a unique name, as they will become new modules, linked directly to your duplicated product. I think if you need to change a module on the duplicated product which is instanced to the original product, you need to change the slug name to a unique name, before saving it with DB on. Remember, any visual changes or changes to labels etc(the ones without a yellow triangle) you do not need to tjek the save to DB option, and you can freely change these things without affecting the original products.

    It takes a little disciplene to wrap your head around, but once you get it, it seams to make sense. I am sure the dev is working on ways to warn/avoid this issue.

    i have been struggling with this problem for a long time. Your explanation was very conclusive, I will deal with it intensively and try it. can i contact you again if i still have problems?

    Thread Starter pandusen

    (@pandusen)

    You can just return to this thread i guess. i will look to it from time to time.

    Thanks

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
  • The topic ‘Price returns 0 when added to cart.’ is closed to new replies.