Support » Plugin: jQuery Colorbox » Post thumbnail displays incorrectly

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    Hi,
    Is this problem only happening for this one post or also for other posts?
    Which theme are you using?
    I’ll have to take a look at this problem on a website while it’s happening to find out what causes the problem.
    Cheers,
    Arne

    merlin4539

    (@merlin4539)

    It is happening with a number of recent posts. I have activated the plugin for now so you can see it. http://evening-sun.com/wordpress

    Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    Hi,
    I can reproduce the problem with Firefox, but not with Chrome.
    It’s caused by the zoom hover overlay.
    You can deactivate it by deselecting “Add Zoom overlay to pictures” in the plugin settings.

    I’ll have to take a closer look at why this is only happening in Firefox and how to fix this bug properly.

    Cheers,
    Arne

    merlin4539

    (@merlin4539)

    Thanks, Arne. Deselecting zoom overlay fixed the problem, as you wrote, but it is a shame to lose this feature.

    merlin4539

    (@merlin4539)

    Also, is there a way to have the background of the lightbox be black rather than white? I looked at the css files, but could not find that particular entry.

    Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    Have you looked at the different themes provided by the plugin?
    Some are white, some black.

    Which background do you mean?
    The overlay is styled with #cboxOverlay, the colorbox itself with #cboxContent in the colorbox.css file of the selected theme.

    merlin4539

    (@merlin4539)

    merlin4539

    (@merlin4539)

    I have selected theme #3. The only applicable .css file appears to be jquery-color-box.css. Its content is:

    /**
    * this is just a dummy file to add these classes to TinyMCE
    */
    a.colorbox-link{}

    Also, there are no navigation arrows to allow the viewer to move to the next image. The slideshow loads automatically, although I disabled it in the settings.

    Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    the CSS files are below the themes folder. In this case:
    jquery-colorbox/themes/theme3/colorbox.css

    merlin4539

    (@merlin4539)

    merlin4539

    (@merlin4539)

    I located the theme #3 .css file and downloaded it to my computer. The defaults look good, but why am I not getting navigation arrows, and why is the slideshow loading automatically?

    Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    it seems that there is a second plugin active that also loads a Lightbox: simple-lightbox
    It’s probably interfering with jquery-colorbox, I found posts on your site where the simple lightbox is opened over the colorbox.

    merlin4539

    (@merlin4539)

    I deactivated simple-lightbox. I can see faint navigation arrows where there is more than one image in a post. But when I maximize the browser window, the lightbox appears on a white background.

    Here is a screenshot:

    http://evening-sun.com/screenshot.png

    Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    That’s because you set both the height and the width to 95 percent.
    Unfortunately, the wording is incorrect. (will be fixed in a future release)

    “Maximum height of the Colorbox” is actually “Fixed height of the Colorbox” while “Maximum height of an image” is really the maximum height of the image that is loaded in the colorbox…

    Plugin Contributor techotronic

    (@techotronic)

    forgot to add:
    if the maximum height / width of the image is set to 95%, colorbox will resize as needed and no background is shown.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • The topic ‘Post thumbnail displays incorrectly’ is closed to new replies.