Support » Plugin: BuddyPress Mute » Possible Issue with v 1.0.3

  • Resolved jaco44

    (@jaco44)


    I’m not sure if this has anything to do with the changes that you rolled out yesterday with 1.0.3 but I just noticed an issue with my BP forum & wanted to throw it out here in case you or anyone else is experiencing it.

    I just happened to install the latest update to BuddyPress (2.4.0) at the same time I installed the 1.0.3 update yesterday so not sure if that could be the cause.

    The issue is that the dropdown menu to assign a new forum post to a specific group (which lies just below the text input field) is now missing. I wanted to bring that up just in case it has to do with the 1.0.3 changes, which extended the Mute function to groups.

    If nobody else is experiencing this issue, is there a way for me to download 1.0.2 in order to delete 1.0.3 & try running the previous version to see if that fixes the issue?

    https://wordpress.org/plugins/buddypress-mute/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    Hi jaco44,

    Can you try disabling BuddyPress Mute? If you continue to notice the problem after doing that, then that suggests the problem could be theme or bbPress related.

    I thought about doing that but was afraid that any members that might currently be muting other members would lose those saved mutes. Do you think that will occur if I deactivate & reactivate the plugin?

    On second thought, that will happen for sure if I uninstall & installed the previous version so disregard my last question. I’m also in the process of trying to restore my local site which had recently had some issues so I deleted it & installed a fresh copy of WP & Xampp on my PC. I’ll try troubleshooting form there first if I can get my local site restored. Thanks for the quick reply & suggestions. I’ll let you know if it appears that the issue is related to your plugin although it’s probably not.

    Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    I thought about doing that but was afraid that any members that might currently be muting other members would lose those saved mutes. Do you think that will occur if I deactivate & reactivate the plugin?

    Feel free to deactivate and reactivate the plugin at any time. You won’t lose any saved mutes.

    I’ll let you know if it appears that the issue is related to your plugin although it’s probably not.

    Thanks, let me know what you find.

    Deactivated BP Mute & the issue continued. I can actually see the dropdown menu appear briefly while the activity stream page is loading so I think it might be due to some jQuery that my programmer recently added to change a few things within BuddyPress. Has to be that or the recent BP update, most likely the former vs. the latter.

    Thanks for your help & quick reply. Sorry I didn’t think of disabling the plugin before posting the issue here. You can mark this thread resolved as the issue was not related to your plugin.

    Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    Thanks for writing back. Hope you’re able to find a fix!

    Hi Henry,
    Thanks for that cool add-on to BuddyPress.
    At least in my installation based on BP 2.3.5 BP Mute v1.0.3 isn’t working for activity replies – other words: mute is working for “first level” activities but activity replies of the muted member appear…
    PS: I tried to open a new ticket for your plugin but went to “nowhere” while posting. That’s why it’s here.

    Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    Hi HansRuedi,

    At least in my installation based on BP 2.3.5 BP Mute v1.0.3 isn’t working for activity replies – other words: mute is working for “first level” activities but activity replies of the muted member appear…

    Right now, only activity updates (top level activity items) are muted. All of that particular activity item’s comments (replies) do not get displayed.

    If a muted member posts an activity comment (a reply) to an activity update that isn’t muted, then that muted member’s comment will be displayed.

    This is intentional. The reason I made this design decision can be explained by looking at the following activity conversation:

    Paul:
    “The weather in London is great today”

    Sarah:
    “I agree, I’m sitting in the sun right now enjoying a cold drink.”

    Paul:
    “Sarah, what are you drinking?”

    Sarah:
    “Iced tea”

    Paul:
    “That’s my favourite too”

    Imagine a third member called “Gordon” who is reading this conversation. Gordon has muted Sarah but not Paul. If all of Sarah’s comments weren’t displayed for Gordon, the conversation wouldn’t make sense for him.

    Henry, I love your example. To imagine that Gordon wouldn’t know that Sarah really does have sunshine on her face… Pooh… 😉
    Your decision is absolutely correct. Thanks for your fast reply!

    I just tried to give you 5 stars and to write a review. There seems to be a problem in Matt’s wp.org database – anyway, I will try to do it next week.

    In the meantime, here they are: *****

    Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    Thanks HansRuedi! Really appreciate your 5 stars and would have loved to have read your review. Hopefully they’ll resolve the forum posting problem soon

    Again here… Sorry, I’m still not able to open a new ticket…

    Hi Henry,
    With BP 2.3.5 and your plugin v1.0.3 I’m using a premium theme called Salutation what includes templates for BP. If I mute a community member I get “1” (counter value) in #user-mute tab of my BP Profile (incl sub-tabs with “All” and “Friends”) but that member doesn’t appear under /members/<my-username>/mute/ – and yes, it’s working if I switch to a standard WP theme. Anyway, what can we do to make it “compatible”?
    Thanks, Hans

    Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    Hi HansRuedi

    My guess is there’s some kind of conflict with the Salutation theme, but being a premium theme, I’m unable to see the theme’s code to say for sure.

    In this case, my suggestion would be to open a support ticket on the theme’s website, and if the theme author has any questions I’d be happy to work with them if anything needs changing at my end.

    Hope this helps?

    Hi Henry,

    Thanks again for your fast reply. I’m a long time user of Salutation – that’s why I know that they are not willing to help with plugin-related issues. Here is my site…
    https://www.lerngruppen.net/
    …I will let you know if I find a solution.

    Hans

    Plugin Author Henry Wright

    (@henrywright)

    Thanks again for your fast reply. I’m a long time user of Salutation – that’s why I know that they are not willing to help with plugin-related issues

    Ouch, that doesn’t sound so good. 🙁

    Without having access to the theme’s code, I’ll try to provide my best guess. The relevant functions in BuddyPress Mute will be these:

    • bp_mute_filter_members_all()
    • bp_mute_filter_members_friends()

    These functions are hooked to bp_after_has_members_parse_args to filter the members loop on the /members/username/mute and /members/username/mute/friends pages. Perhaps Salutation filters late on, overwriting the include argument set by bp_mute_filter_members_all() and bp_mute_filter_members_friends()?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘Possible Issue with v 1.0.3’ is closed to new replies.