Support » Plugin: Upload Media By URL » Possible bug in umbumedia.php?

  • Resolved jonjennings

    (@jonjennings)


    I was getting a 500 error in Chrome on the backend of my site that prevented me from clicking some admin links.

    Investigating the server logs I found:

    Fatal error: Uncaught Error: Using $this when not in object context in …/wp-content/plugins/upload-media-by-url/inc/umbumedia.php:97
    Stack trace:
    #0 …/wp-includes/class-wp-hook.php(287): umbu_CustomMediaUI::umbu_mediaButton(”)
    #1 …/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(”, Array)
    #2 …/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array)
    #3 …/wp-includes/media-template.php(279): do_action(‘post-plupload-u…’)
    etc

    Looking at umbumedia.php:97 there’s a static function that’s calling another static function but using $this->umbu_mediaButtonScript()

    I think that needs to be changed to self::umbu_mediaButtonScript();

    When I changed that my error went away and I could click on my admin actions again.

    (Thank you for this plugin – major timesaver when moving content between sites)

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author notetoservices

    (@notetoservices)

    Thank you! Will update! I appreciate you letting me know the exact error which helped me update immediately. And I’m very glad the plugin helped you!

    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by notetoservices. Reason: explanation
    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by notetoservices.
    daver

    (@flyonthenetcom)

    Same error here, but slightly different message:

    Versione di WordPress 5.5.1
    Tema corrente: Flatsome Child (versione 3.0)
    Plugin corrente: Upload Media By URL (versione 1.0.1)
    Versione PHP 7.3.21

    Dettagli dell’errore
    ====================
    Un errore di E_ERROR è stato causato nella linea 97 del file /home/yxdfqbfd/public_html/wp-content/plugins/upload-media-by-url/inc/umbumedia.php. Messaggio di errore: Uncaught Error: Class name must be a valid object or a string in /home/yxdfqbfd/public_html/wp-content/plugins/upload-media-by-url/inc/umbumedia.php:97
    Stack trace:
    #0 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(287): umbu_CustomMediaUI->umbu_mediaButton(”)
    #1 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(”, Array)
    #2 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array)
    #3 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/media-template.php(273): do_action(‘post-plupload-u…’)
    #4 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(287): wp_print_media_templates(”)
    #5 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #6 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array)
    #7 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-admin/admin-footer.php(78): do_action(‘admin_footer’, ”)
    #8 /home/yxdfqbfd/public_html/wp-admin/post.php(362): require_once(‘/home/yxdfqbfd/…’)
    #9 {ma

    Plugin Author notetoservices

    (@notetoservices)

    I believe I’ve got the issue as that line number helped and updated accordingly.

    Plugin Author notetoservices

    (@notetoservices)

    Marking this as resolved as an update patch went out which seems to have fixed the issue.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Possible bug in umbumedia.php?’ is closed to new replies.