Support » Plugin: Yoast SEO » [Plugin: WordPress SEO by Yoast] error generating page-sitemap.xml

  • Resolved onerock

    (@onerock)


    I am getting the following error when attempting to generate the page-sitemap.xml. “HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request” Google Webmaster also won’t accept it. Any thoughts or fixes to this issue? Thanks in advance.

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 27 total)
  • Here is the link to my sitemap that is having the issue.

    Page-sitemap

    The other 3 types work as expected. Is there an upper limit to the number of pages that this can reference? My current sitemap generator has approx 885 entries, but doesn’t reference Nextgen Gallery like this is suppose to. This integration may cause the SEOs sitemap to be much much larger in the number of entries.

    When I click on the button “XML Sitemap”, after activated de sitemap, I have a 404 error : unfounded page. What can I do ?
    Thanks for your answer.

    Does any one know how to resolve the HTTP Error 500 (Internal Server Error)? I cannot seem to get this feature working. Thanks for any assistance that can be provided.

    Plugin Author Joost de Valk

    (@joostdevalk)

    Try disabling all your other plugins and switching to the default theme. Then go to settings -> permalinks and then see if works, if it does, one of your plugins or your theme is “screwing up”, which I suspect is the case.

    Thanks so much for your answer. I have done everything that you listed, disable all plugins and switched to Twenty Eleven theme. However, I was unclear of what you wanted me to do with “Then go to settings -> permalinks”.

    At this point, the “/page-sitemap.xml” doesn’t load with the same 500 error. Please let me know. Thanks again for your help.

    Plugin Author Joost de Valk

    (@joostdevalk)

    I don’t understand your issue?

    The issue I am trying to correct is the error caused when the page-sitemap.xml link is clicked in the sitemap_index.xml. When clicked, the page-sitemap.xml does not generate a working page but, displays the error “HTTP Error 500 (Internal Server Error)” in the browser window.

    Here is the status for each of the sitemap_index pages in regards to my site.
    sitemap_index.xml – displays correctly and links can be followed
    post-sitemap.xml – displays correctly and links can be followed
    page-sitemap.xml – does not display, generates HTTP Error 500, and no links are created.
    category-sitemap.xml – displays correctly and links can be followed
    ngg_tag-sitemap.xml – displays correctly and links can be followed

    In your previous post, you advised me to do 3 things, 1) disable all plugins, 2) switch to the default theme, and 3)then go to settings -> permalinks.

    I have completed items 1 and 2 on the list, but i do not know what you are asking me to do in item 3. With items 1 and 2 completed, the problem persists.

    Thanks again and sorry if I created confusion.

    Plugin Author Joost de Valk

    (@joostdevalk)

    Ah sorry, ok. Get the issue now… Sounds like a rewrite in your htaccess is in the way, could you tell me what’s in there?

    There is a ton of information in this file. It appears to be created by W3TC. There are a couple of 301 redirects at the top that I created via my host provider. Is there a way for me to get this to you? I am guessing that this is something that shouldn’t be posted here?

    There is a ton of information in this file. It appears to be created by W3TC. There are a couple of 301 redirects at the top that I created via my host provider. Is there a way for me to get this to you? I am guessing that this is something that shouldn’t be posted here?

    Plugin Author Joost de Valk

    (@joostdevalk)

    Just use something like http://gist.github.com ?

    here is the link. I was thinking it was a security issue. 🙂

    http://pastebin.com/R2QVn6pd

    Plugin Author Joost de Valk

    (@joostdevalk)

    Hmm I don’t understand. It’s very weird as it seems to be breaking before WordPress loads as though that URL is caught by another process OR it is timing out completely, either of which would be weird… Any chance you could update to the development version of the plugin and see if that’s any better?

    I would love to help out in anyway possible. Are there special instructions for acquiring or loading the new version? I should be able to do it this evening after work. Let me know.

    Plugin Author Joost de Valk

    (@joostdevalk)

    Download the development version from here:

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/developers/

    and upload that replacing the other stuff.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 27 total)
  • The topic ‘[Plugin: WordPress SEO by Yoast] error generating page-sitemap.xml’ is closed to new replies.