WordPress.org

Forums

WordPress Popular Posts
[resolved] [Plugin: WordPress Popular Posts] Links Broken when Posting on Facebook (11 posts)

  1. no1solofan
    Member
    Posted 2 years ago #

    Just upgraded to the latest (2.3.1), and I am still having the problem when I put a link in Facebook.

    This is what happens:

    I paste in a link from my website,and I get this instead of the description of the article:

    WordPress database error: [Unknown column 'day_no_time' in 'field list']INSERT INTO wp_popularpostsdatacache (id, day, day_no_time) VALUES (438, '2012-09-01 21:40:33', '2012-09-01') ON DUPLICATE KEY UPDATE pageviews = pageviews + 1, day = '2012-09-01 21:40:33', day_no_time = '2012-09-01';

    You can try. Here is the post:
    http://www.bangyourheadguitars.com/tax/

    Please help me. Because, even when I uninstall / disable the plugin, this happens all of the time now.

    Please help! Thank you.

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-popular-posts/

  2. Hector Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi there,

    Please try the following:

    For those having the Unknown column 'day_no_time' in 'field list error, try deactivating and reactivating the plugin - it should create the missing day_no_time field into the wp_popularpostsdatacache table. If that doesn't help, then please go to your phpmyadmin (or whatever tool your hosting provides to access your databases), select the wp_popularpostsdatacache table (it might be named slightly different if your table prefix is different from the default wp_) and run this query:

    ALTER TABLE wp_popularpostsdatacache ADD day_no_time date NOT NULL default '0000-00-00';

  3. no1solofan
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have stopped and started the plugin, but no luck.

    I use GoDaddy. They use PHPMyAdmin.

    Can you walk me through how to do the above? I am able to log into PHPMyAdmin, but I have no idea how to run the query. If you can walk me through it, I woudl be very grateful.

    Thank you,

  4. no1solofan
    Member
    Posted 2 years ago #

    Taking my best guess, I chose the wp_popularpostsdatacache, then selected SQL from the top tab.

    I had to overwrite this:
    SELECT * FROM wp_popularpostsdatacache WHERE 1

    I put in what you noted:
    ALTER TABLE wp_popularpostsdatacache ADD day_no_time date NOT NULL default '0000-00-00';

    Clicked GO, and got this error msg:

    Error

    SQL query:

    ALTERTABLE wp_popularpostsdatacache ADD day_no_time date NOTNULL default'0000-00-00'

    MySQL said:
    #1060 - Duplicate column name 'day_no_time'

    Still not working.
    Can you help?
    THank you!

  5. no1solofan
    Member
    Posted 2 years ago #

    The Awesome Alistair from SoloStream.com asked if I had any caching plugins, and I don't. But, he made me think perhaps there was something wrong w/ that particular post. So I picked another post, posted it in Facebook, and would you know, I got NO errors. I copied the HTML from the problematic post, re-created it, and NO errors. I can't explain why 1 post was 'stuck' with the problem, but re-making that post (Simple HTML copy / paste) did the trick.

    So, if anyone else is having this issue on 'select' posts - try to re-create that post.

    Hector - do you know why this is?

    Thanks all. Just happy to know that with a few clicks of my heals, finally got things back to normal. And, special thanks to Alistair .. this guy ROCKS!

  6. Hector Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi,

    Well by reading your posts here I'm not sure this is related with my plugin. Is that wrong link still posted in Facebook so I can check it out?

  7. jonegarrett
    Member
    Posted 2 years ago #

  8. Hector Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Just tried what you said and now I understand what you mean. It seems to me that this is Facebook's Sharer cache doing, as it's showing the info it picked up when that link got first shared (that explains why it displays the plugin error, too).

    I researched a little bit about it and according to the good folks at Stackoverflow.com this should help you fix it.

  9. jonegarrett
    Member
    Posted 2 years ago #

    Did some screwing around with the facebook debugger, closed and reactivated my plugins again and now sharing is back up on all sites. Things look to be being read correctly. Now all I'm worried about is the off count. Thanks for all the help so far Hector!

  10. jonegarrett
    Member
    Posted 2 years ago #

    If we can fix those counts I will buy you two beers! ha ha

  11. Hector Cabrera
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I'm working on that now, don't worry. For the time being, I'm marking this thread as resolved if you don't mind.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • WordPress Popular Posts
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic

Tags

No tags yet.