Support » Plugins » [Plugin: Visual Composer] Post grid doesn't work on a home page

  • Hello,
    today i’ve decided to use visual composer to create a post grid for my blog’s home page. Everything works perfectly fine, as long as i’m not setting a page i’m using it on as a home page. Then, the post grid doesn’t load and only shows three loading dots forever. When the same page isn’t set as a homepage the post grid works fine.
    Anybody knows what could be a couse of this thing? I’m using Visual Composer 4.4 with Cactus Goodnews Theme.
    Best regards

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Hi,
    Does anybody fix this,
    I have got the same problem, when I am switching editing mode that shows posts, but after saving and closing editing mode that doesn’t show posts.
    Any advice will be great.
    Thanks,
    Gohar

    Frank B.

    (@frankbiganski)

    I have the same problem and I’m reading in other posts that the problem began after WordPress updated to 4.5, combined with hosting companies who don’t offer true 100% WordPress hosting (that’s my laymen’s terms ‘true 100% WordPress hosting’).

    I have two separate URL’s, both using the same Total WordPress theme and Visual Composer, both hosted on shared SSD servers, yet both are having the same trouble. The author of the theme and plugin are pointing back to my hosting company Inmotion Hosting where ironically, I found in their own support pages someone else having similar problems starting this past summer 2016.

    Inmotion’s a great hosting company providing WordPress hosting, but I’m also reading that there is a big difference between $5.00 a month WP hosting and $30 a month with WPEngine (which I may migrate to new year).

    One”fix” techs will first recommend is increasing memory limit in the php.ini file, but one of my websites already has the memory increased to 256MB months ago and problem still exists. I also tried deactivating plugins, and that didn’t resolved the issue. The issue is when only trying to upload multiple images at the same time, and that’s pointing back to ajax issue and such with inadequate WordPress hosting.

    For $13.00, I’m going to buy ThemePunch’s Essential Grid plugin to see if I get the same problems and I’ll report back with the results.

    Frank B.

    (@frankbiganski)

    The ThemePunch Essentials Grid plugin is working, but it surely involves many more steps just to create a simple grid. I also noticed the same delay in uploading multiple images using the Total WordPress Theme media grid as well, but neither issue is the fault of the theme or plugin authors.

    My WordPress hosting company Inmotion Hosting claims “their WordPress hosting is designed to provide the best WordPress hosting” but unfortunately, that is somewhat a false claim as you’ll read below (http://www.inmotionhosting.com/wordpress-hosting).

    The Inmotion techs responded with: “…still showing [my] error along with another error: [Sat Dec 03 21:49:37.217878 2016] [:error] [pid 999033:tid 140449492223744] [client 216.54.31.82:54284] libpng warning: Interlace handling should be turned on when using png_read_image

    Which is telling us that it may be exceeding the default configuration for PHP modules. Which unfortunately, cannot be modified on a shared server.

    The error you are getting – Error while sending QUERY packet. PID=655653 in home/realto28/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1868 – usually points to max_packets being exceeded which is also another setting that cannot be modified on a shared server. You may need to upgrade to a VPS plan or higher where those changes can be made.”

    So now Inmotion is recommending I need upgrade to VPS hosting for $30 a month… might as well consider WPEngine.com for the same price. And Inmotion Hosting should not claim their WordPress hosting is designed to provide the best WordPress hosting either!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘[Plugin: Visual Composer] Post grid doesn't work on a home page’ is closed to new replies.