WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Theme My Login
[resolved] 6.2 / 3.4 Issues with Multisite Activated [Resolved] (6 posts)

  1. Bryan Hadaway
    Member
    Posted 2 years ago #

    After further testing it's not Theme My Login related.

    You might already be aware of the issue and if not here are the details:

    website.com is setup for multisite with just one add-on site website.com/kittens.

    Now when test registering a user for website.com via Theme My Login everything works as normal. User is registered, receives activation email and can login.

    However, after logging in the user and attempting to post a bbPress topic the following message is received:

    "You cannot create new topics at this time."

    My initial thought was "Okay, 3.4, probably some hiccups to still be worked out with all these variables and all the plugin authors making the mad dash to fix unforeseeable issues that arise."

    However, after further investigation I realized what the issue was that the test user failed to be registered as website.com's user and instead as some sort of pseudo network user hence not having the right privileges.

    I'll try deactivating Theme My Login now and try registering vanilla, but thought I'd get the wheels going in case this is a Theme My Login bug.

    After further testing it's not Theme My Login related.

    Thanks, Bryan

    http://wordpress.org/extend/plugins/theme-my-login/

  2. Jeff Farthing
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    WP multisite does not add users as a subscriber to the blog in which they registered. In fact, with multisite, by default, newly registered users are assigned no role at all. They get pseudo subscriber access to all sites on the network.

    With that said, TML 6.3 will allow users to be assigned as a subscriber to the blog in which they register.

  3. Bryan Hadaway
    Member
    Posted 2 years ago #

    Nice. I love the block users from wp-admin feature you added by the way.

    In the meantime, for anyone else that needs to do this the solution is to create a "Must Use" plugin.

    1. Create an mu-plugins folder adjacent to the normal plugins folder inside the wp-content folder.

    2. Drop the following plugin into the mu-plugins folder:

    <?php
    function _activate_user( $user_id, $password, $meta )
    {
    add_user_to_blog( '1', $user_id, get_site_option( 'default_user_role', 'subscriber' ) );
    }
    add_action( 'wpmu_activate_user', '_activate_user', 10, 3 );
    ?>

    Just open up Notepad or TextEdit, paste in the code and save as whatever-you-want.php as All Files.

    Thanks, Bryan

  4. lucaweb
    Member
    Posted 2 years ago #

    ... waiting 6.3 version i advise "Multisite User Management" Plugin for to solve the user role issue!!

  5. Jeff Farthing
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Unfortunately, this feature has not been implemented in 6.3.

  6. Bryan Hadaway
    Member
    Posted 2 years ago #

    Strange that this topic should come up again right as I'm having a new issue with Theme My Login / Multisite.

    It appears that new users can't login. After registering, confirming email and all, upon attempting to login it says the username/pass are incorrect or that the user doesn't exist.

    Tested multiple times with different test users, browsers and making sure to clear the cache. If anyone knows off the top of their head what this might be please let me know.

    Otherwise, I'll be investigating further.

    Thanks, Bryan

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.