Support » Plugin: SurveyMe » [Plugin: SurveyMe] Weird Message after survey is submitted

  • Hello,

    We have our survey up, the only issue that we are having is that once someone hits the submit button, instead of receiving our message that their survey has been submitted they received the following:

    Invalid query: Unknown column ‘info[wp_user]’ in ‘where clause’ Whole query: SELECT count(*)+1 ‘count’ FROM wp_surveyme_early_childhood WHERE Your Email Required = ‘asdasd@asdasd’ OR (info[wp_user]=0 AND info[wp_user]!=-1)

    Could you please help us with this? Thank you! And thanks for this plugin!

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-survey/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 20 total)
  • Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    This will be looked into, and we’ll post an update as required.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    HI, we just tested the plugin and every thing worked as expected.
    Can you tell me,

    1. what version of mysql are your using?
    2. is this a new survey or was it created on a previous version of the plugin
    3. also just to be sure, what version of the plugin are you using?
    4. what language is the site in, as sometimes special characters couse problem with saving this to the db.
    Woble

    (@mailrob-davisoncouk)

    Hi, I also experience a similar error:
    Invalid query: Unknown column ‘info[wp_user]’ in ‘where clause’ Whole query: SELECT count(*)+1 ‘count’ FROM wp_surveyme_aawc_6_2 WHERE (info[wp_user]=0 AND info[wp_user]!=-1)

    I have mySQL 5.1.56

    I upgraded the plugin from the previous version (2.6.41) to the latest 3.0.43

    I tried using both a previous survey as a template, and also creating a new survey from scratch. The error is displayed either way.

    The site is in English – to my knowledge there are no special characters used.

    I notice that:
    If I create a survey, fill out and submit, the following columns are missing:
    info[form_sent], info[wp_user] info[form_received]

    and I get the error.

    If I manually create a table for the survey with the same columns as a previous survey, (i.e. these three columns are present), when I submit, a row is created, but the three columns are NULL.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    This is very strange, because to allow the forms to be changed after they are already in use the tables fields are checked and the missing ones are ( but maybe not ) added to the table.

    The two fields you mention are created on the fly so they will be in the form as such.
    we’ll get back to you when we’ve looked into this further.
    Thanks for the input.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    The new version has just gone through testing, so please try this to see if it fixes your problem, before we update the documentation and release it.
    http://downloads.wordpress.org/plugin/wp-survey.4.5.45.b.zip

    Woble

    (@mailrob-davisoncouk)

    Thanks for your quick response.

    I tried the following:

    Renamed the plugin folder and installed the beta.

    On one page I have text and bb code to link to 8 surveys:
    aawc_6_1 through to aawc_6_8. Each has a field for ‘name’, 3 text fields, 1 text box and a submit button.

    I made sure no associated tables existed in the database.

    I filled out the first survey and clicked submit.
    However, this creates all 8 tables and adds the record to all 8, instead of just table wp_surveyme_aawc_6_1. All 8 surveys show as ‘you have already taken this survey.

    If I then drop all 8 tables wp_surveyme_aawc_6_1 – wp_surveyme_aawc_6_8, they surveys still show as ‘already taken this survey’

    When I drop the tables to try again, all

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    But do i take it your original problem was fixed with this beta?

    This new problem is because you cannot have multiple surveys on one page.

    One survey 1 page.

    Woble

    (@mailrob-davisoncouk)

    Yes, thats correct the original issue is now fixed.

    Is the one survey per page intended?
    If so, thats a little frustrating as I’ll have to redesign a lot of the blog. I don’t see why multiple surveys on a page should be an issue, especially as it worked in previous versions.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    Multiple surveys on one page seems a little odd as a survey is usually an entire page in itself, and multiple would be confusing to the user, so the plugin was never written to cater for this.
    If it worked in previous versions then that was not intended and is very surprising.
    The documentation will be updated accordingly.

    Woble

    (@mailrob-davisoncouk)

    Ok, thanks. I’m going to try an approach using pages and sub-pages. Will let you know the outcome.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    If there is a quick solution to this it will be added.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    There is a quick workaround fix. Bear with us and we’ll post a new beta soon.

    Plugin Author DCoda

    (@dcoda)

    This should allow for multiple surveys that do not interfere with each other.
    http://downloads.wordpress.org/plugin/wp-survey.4.5.45.b3.zip

    This is still a beta, so and the new feature will not be documented until it is released.

    Woble

    (@mailrob-davisoncouk)

    I’ve tested using newly created surveys. Looking much better.

    One annoyance is:

    Scenario with 8 surveys on one page.

    Complete first survey and click submit.
    Data in db table ok.
    Page is refreshed with ‘you have already completed this survey’ for 1st survey. However surveys 2-8 are populated with the previous surveys’ responses. These fields should all be cleared.

    Repeated above by completing 2nd survey. survey 1 and 3-8 are then populated with survey 2 data in the fields.

    I’ll also test this beta against some of my previous surveys (which were created using v 2.6.41)
    Thanks.

    Woble

    (@mailrob-davisoncouk)

    Just noticed I cannot submit for more than one user.

    1. Submit for surveys 1 and 2 with admin user
    2. Log in as tester user. Cannot submit for surveys 1 or 2. Submit for 3 ok.
    3. Log back in as admin. Cannot submit for 3.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 20 total)
  • The topic ‘[Plugin: SurveyMe] Weird Message after survey is submitted’ is closed to new replies.