WordPress.org

Forums

Socialize
[resolved] Alert Box Social Buttons disappeared (box is still there) (13 posts)

  1. venura
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Jon,

    My alert box buttons disappeared after installation of new version.
    It was working fine for an hour or so then it disappeared.
    I can still see the yellow box but not icons.
    Ex:- http://venuraherath.com/earth-day.html/
    It would be great if you can help me on this.
    Thank you so much for this wonderful plugin.

    Venura

    http://wordpress.org/extend/plugins/socialize/

  2. cygnoir
    Member
    Posted 3 years ago #

  3. Jon Bishop
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Thanks for bringing this to my attention. I'll be able to look into this more tonight and have an update soon. Sorry the upgrade wasn't smoother. Really wanted to get this release out.

  4. venura
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks Jon!

  5. Jon Bishop
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    I'm working on this right now. Could someone by chance let me know if under the Socialize Display Settings if the following code exists as the Call to Action Box Template:

    <div class="socialize-buttons">%%buttons%%</div><div class="socialize-text">%%content%%</div>

    Otherwise I'm going to keep looking into this. For now it looks like the new settings might not have been automatically created.

  6. venura
    Member
    Posted 3 years ago #

    Its Empty Jon!

  7. Jon Bishop
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Ok, I'm going to try and integrate a reset button ASAP. In the meantime, please just add that code to the box and fix any other settings that may have been left out.

    Specifically make sure you review and update:

    • The Call to Action box border
    • Your Facebook and Bitly settings
    • Your default buttons to display

    Sorry this happened. Still not fully sure why. It was actually my biggest problem before releasing it and I thought I had figured out the problem. Thanks again for reporting back to help me get this fixed.

  8. venura
    Member
    Posted 3 years ago #

    Not a Problem!
    Now its working fine.
    Thanks again Jon. I will let you know if notice any other bugs.
    Keep up the Good work! I am heading to plugin page to give 5 stars.
    Have a nice day.
    Cheers,
    Venura

  9. jacksonchung
    Member
    Posted 3 years ago #

    Jon,

    Thanks for the update. However, there's a bug. The call to action box for single posts only appears if the inline buttons are active on single posts pages as well. The plugin used to be able to display the call to action box on its own.

    Any fixes?

  10. jacksonchung
    Member
    Posted 3 years ago #

    Addit: changes (adding buttons, repositioning) don't seem to be reflected. How long does it take to refresh?

    Thanks.

  11. jnpwebdeveloper
    Member
    Posted 3 years ago #

    This was not working for me and I was getting very frustrated as all old posts did not have the Alert Box buttons displaying. I had no idea where this stuff was even saved. So I dived into the code.

    I figured out it was a bug in the socialize-frontend.php file.

    Instead of using the default boxes in the alert box it just relied on the post having them set custom for each post. That's why they were showing up on new posts but not on all the old ones.

    To fix the issue, simply replace the following lines in the "socialize-frontend.php" file located in the "frontend" folder of the Socialize plugin.

    Replace this at line 161:
    $socializemeta = explode( ',', get_post_meta($post->ID,'socialize',true));

    With these lines:

    $post_socialize_meta = get_post_meta($post->ID,'socialize',true);
    $sm_str = !empty($post_socialize_meta) ? $post_socialize_meta : $socialize_settings['sharemeta'];
    $socializemeta = explode(',', $sm_str);

    Used this fix on CampTrip and it's all working fine now.

    I hope this helps some people. Happy blogging :)

  12. Jon Bishop
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    This is now fixed using something similar to what jnpwebdeveloper suggested.

  13. David Bennett
    Member
    Posted 3 years ago #

    Jon,
    I am getting a problem - which is that in the latest post on http://www.photographworks.com the wording in the Call to Action Box stays the same although I changed the wording in the Call to Action Box Text in the back end.

    The wording has changed for all the other posts, but not for the latest post.

    I tried deleting the plugin and reinstalling but it is picking up the info from the database and so still has the problem.

    In which table is the info stored in the database?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • Socialize
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic

Tags