WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » [Resolved] [Plugin: Slideshow Gallery] Cant assign slides to galleries

[Resolved] [Plugin: Slideshow Gallery] Cant assign slides to galleries

  • jonnymaboy
    Member

    @jonnymaboy

    I can create galleries and upload images, but when it comes to bringing the two together, nothing happens. I select the required gallery checkbox the image edit form and click Save but every image I’ve uploaded is still linked to zero galleries.

    In MySQL, there is the correct data in the below tables:

    wp_gallery_slides
    wp_gallery_galleries

    but no data exists in: wp_gallery_galleriesslides

    I can manually enter data into wp_gallery_galleriesslides and then things work, but obviously this is not a viable option.

    http://wordpress.org/extend/plugins/slideshow-gallery/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Hi,

    I’m getting the same issue with 3.4.1 and also getting the sub-directory issue. Also the tables seem to be created with MyISAM instead of the default InnoDB engine.

    Please kindly fix as soon as possible.

    Thanks,

    Gareth

    Also using 1.2.2.1

    dad42kids
    Member

    @dad42kids

    I found this in another forum and it worked perfectly. Hope this helps.

    The problem lied within the insert query in the (whatever your wp table prefix is)_galleriesslides table.

    If you locate the db.php file within the helpers folders within the gallery slide plugin and find the following line:
    $galleryslidequery = “INSERT INTO” . $wpdb -> prefix . strtolower($this -> pre) . “_galleriesslides(id,slide_id,gallery_id,created,modified) VALUES (”, ‘” . $slide_id . “‘, ‘” . $gallery_id . “‘, ‘” . $date . “‘, ‘” . $date . “‘);”;

    and change it to:

    $galleryslidequery = “INSERT INTO” . $wpdb -> prefix . strtolower($this -> pre) . “_galleriesslides(slide_id,gallery_id,created,modified) VALUES (‘” . $slide_id . “‘, ‘” . $gallery_id . “‘, ‘” . $date . “‘, ‘” . $date . “‘);”;

    You should be good. Insert queries cannot have blank or null values. the id was being set to nothing, so just removing it solved the issue.

    Plugin Author Tribulant Software
    Participant

    @contrid

    Thank you for posting the solution @dad42kids

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘[Resolved] [Plugin: Slideshow Gallery] Cant assign slides to galleries’ is closed to new replies.