Support » Plugin: User registration & user profile - Profile Builder » [Plugin: Profile Builder] "Invalid activation key!" when signing up new users.

  • I just installed Profile Builder and am very optimistic about using it, however upon testing it I am getting the following error when I click the activation link in the email “Invalid activation key!”.

    I am testing the free version, and downloaded it through the wordpress admin section.

    Anything I am missing? I am really hoping to use this and likely purchase the pro version if I can get this to work.

    http://wordpress.org/extend/plugins/profile-builder/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 23 total)
  • Plugin Author Cristian Antohe

    (@sareiodata)

    Hi,

    This sounds like a bug really. Will test it out and see if I can replicate it.

    Plugin Author Cristian Antohe

    (@sareiodata)

    So tested the latest free version 1.1.32 and I can’t replicate this.

    I’ve tested this with “Email Confirmation” Feature both On and Off and got the same result.

    Can you tell me if this happens again with version 1.1.32 or you had an older one?

    Thank you.

    I am also experiencing this using WP 3.4.2 and Profile Builder 1.1.32. Could this be URL Encoding or Server Conifg conflicts? I am using a few plugins: Types, Views, Gravity Forms and Role Scoper – I’ve disabled anything having to do with User Management and still get the error.

    As an update – the plugin does seem to work without email verifcation.

    Plugin Contributor barinagabriel

    (@barinagabriel)

    Hello,

    can you please try it out with all the other plugins deactivated? Let me know how it turned out.

    Either way, we will issue an update these days, so stay tuned.

    Regards,
    Gabriel

    Thanks for the info so far. I have been using it without the email activation, but really don;t want to do that for the long term. A fix would be excellent. Our site is at consumer.coop.

    Ron

    Hi – I get the same error with latest version and latest WP.

    checking the code:

    $signup = $wpdb->get_row( $wpdb->prepare("SELECT * FROM ".$wpdb->prefix."signups WHERE activation_key = %s", $key) );

    It seems to be looking for a “wp_prefix_signups” table – which I don’t have.

    The signup function appears to require the table too:

    $wpdb->insert( $wpdb->prefix.'signups', array('domain' => '', 'path' => '', 'title' => '', 'user_login' => $user, 'user_email' => $user_email, 'registered' => current_time('mysql', true), 'activation_key' => $key, 'meta' => $meta) );

    please can you confirm this is correct and why it might be missing?

    Thanks

    turning off the:

    “Email Confirmation” Feature Activated:

    option means that people can now register directly.. but, that feature would be useful. thanks

    I have the same problem. Table wp_signups doesn’t exist, so every activation key is invalid 🙁

    Plugin Contributor barinagabriel

    (@barinagabriel)

    I have issued an update today..so please update to the latest version, and it should work.

    Let me know how it turned out!

    Gabriel

    I’ve updated Profile Builder and reactivated it. Table still not exists.

    After registration i’ve got the same problem — invalid activation key 🙁

    P.S.: I cant find INSERT of this table in plugin files.

    Plugin Contributor barinagabriel

    (@barinagabriel)

    Have you also deactivated the email confirmation feature? The script runs only on settings-change (which is when it gets activated).

    So please select “no” at email confirmation, save, and then select “yes”, save, and try again.

    Let me know, please.

    Gabriel

    Thanks, it helped, everything is ok 🙂

    Plugin Contributor barinagabriel

    (@barinagabriel)

    Awesome!

    It appears to be working for me as well. Thank you.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 23 total)
  • The topic ‘[Plugin: Profile Builder] "Invalid activation key!" when signing up new users.’ is closed to new replies.