Support » Plugin: DeepL Pro API translation plugin » Plugin not translating

  • Resolved cpalop

    (@cpalop)


    Hi!

    I’ve just updated and api key connects well but when i try to translate suddenly the content disappears and nothing is display on the editor.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author Malaiac

    (@malaiac)

    I’m working on adding logs for debug or activity tracking.

    In the meantime, in the javascript console after clicking on translate, you should see 4 lines :

    AJAX parameters call
    deepl-metabox.js?ver=5.0.3:62
    Object
    deepl-metabox.js?ver=5.0.3:62
    Responses from API
    deepl-metabox.js?ver=5.0.3:62
    Object
    deepl-metabox.js?ver=5.0.3:67

    In the first object, you should see strings extracted from the post (title, excerpt, content) in the ‘to_translate’ variable
    Are they here ?

    Hi!

    This is what i got from the console

    Objectaction: "deepl_translate"nonce: "84c1969ad5"post_id: "2399"source_lang: "auto"target_lang: "ES"to_translate: {post_title: "SmartThings vs VeraEdge: Pros & Cons and Verdict", post_excerpt: "", post_content: "<div><p>A lot of companies manufacture smart hubs …</td></tr></tbody></table><p><br></p></div></div>"}__proto__: constructor: ƒ Object()hasOwnProperty: ƒ hasOwnProperty()isPrototypeOf: ƒ isPrototypeOf()propertyIsEnumerable: ƒ propertyIsEnumerable()toLocaleString: ƒ toLocaleString()toString: ƒ toString()valueOf: ƒ valueOf()__defineGetter__: ƒ __defineGetter__()__defineSetter__: ƒ __defineSetter__()__lookupGetter__: ƒ __lookupGetter__()__lookupSetter__: ƒ __lookupSetter__()get __proto__: ƒ __proto__()set __proto__: ƒ __proto__()
    deepl-metabox.js:62 Responses from API
    deepl-metabox.js:62 Objectdata: {request: {…}, translations: {…}}success: true__proto__: Object
    deepl-metabox.js:67 Nouvelle requête
    deepl-metabox.js:68 Exécutée en 1.000101089477539 millisecondes

    Besides I can show you a video of what’s going on with the translate content being deleted, also I don’t know why it disorganizes the elements of the two columns

    https://mega.nz/#!hkBmUKJQ!uZpYnpPF9UG0JkFyrCrR7OP1iPnf8fP_V9X7kr1smTk

    Plugin Author Malaiac

    (@malaiac)

    Seems you have tables inside your content.
    Did you try copy/pasting the content of your post into DeepL public interface https://www.deepl.com/translator ?

    As mentioned on https://www.deepl.com/api.html
    “XML Tag handling is still in beta. Please check this page for updates in the future.”
    The DeepL API handles tags in a limited way

    I don’t know if this behaviour can be improved.
    1/ is tables in your content an expected result ?
    2/ if yes, are you willing to send me one full post (full markup) for me to try to see what would be possible to do considering the limited tag handling of DeepL API ?
    my mail is my nickname at gmail

    Plugin Author Malaiac

    (@malaiac)

    Ok ; on the v1 of the plugin, POST requests are now done in a batch (all strings at once).
    That caused problems with tag-heavy post contents, breaking the chain of parameters in the request body.
    Fixed in v1.1.1
    v1.1 : 25090 bytes of text > 3500 bytes of translation
    v1.1.1 : 31173 bytes of text > 26544 bytes of translation

    Hello.

    When I try to activate it I have this error in two different websites:

    Warning: require_once(/home/fczplziz/public_html/wp-content/plugins/wpdeepl/admin/deepl-admin-functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fczplziz/public_html/wp-content/plugins/wpdeepl/wpdeepl.php on line 41

    Fatal error: require_once(): Failed opening required ‘/home/fczplziz/public_html/wp-content/plugins/wpdeepl/admin/deepl-admin-functions.php’ (include_path=’.:/opt/alt/php72/usr/share/pear’) in /home/fczplziz/public_html/wp-content/plugins/wpdeepl/wpdeepl.php on line 41

    Regards.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Plugin not translating’ is closed to new replies.