Support » Plugins and Hacks » NGG Video Extend » [Plugin: NGG Video Extend] Not working.

[Plugin: NGG Video Extend] Not working.

  • I am successfully using the NextGen Gallery, and have activated the Shadowbox JS plugin and NGG Video Extend. I set up everything according to the NGG Video Extend instructions, but cannot get videos to play.

    And when I change the Gallery ‘Options->Effects->Javascript Thumbnail Effect’ from ‘Shutter’ to ‘Lightbox’, I actually lose all lightbox effects for all my galleries, and instead get a blank white page with a selected image in the upper left corner.

    Any ideas? Thanks!


Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Author Thorned Rose


    Hi zkirshner,

    From the looks of things it sounds like jquery and/or the javascript isn’t getting enabled:
    1. Are you using a custom template rather than a WordPress default like Twenty Ten?
    2. Are you using a custom NextGen Gallery template or an altered one?
    3. Try changing the “Javascript Thumbnail Effect” to rel="shadowbox[%GALLERY_NAME%]".
    4. If #3 doesn’t work, can you post a link to the page with the problem or paste in a copy of the source code.

    Thorned Rose,

    1. I am using a custom WordPress template.
    2. Not sure what NextGen Gallery template I’m using.
    3. I changed the Thumbnail Effect to rel=”shadowbox[%GALLERY_NAME%]”,
    but to no avail.
    4. Here is the page in question: http://www.ryanknipp.com/vid

    Thanks for your help!

    Plugin Author Thorned Rose


    Looking at the source code of your page, I can see everything in the <head> that’s supposed to be there however the NGG Video Extend and Shadowbox JS javascript that should be in the footer are absent.

    Can you check your theme’s footer.php for wp_footer();. It should be right before the closing </body> tag.

    <div id="footer">
    Footer stuff here....
    <?php wp_footer(); ?>

    If it’s missing, you’ll need to add it in and then recheck your page 🙂

    Just an FYI as well, your template is throwing the following error:
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/42/7644142/html/turkey/wp-content/themes/ryanknipptheme/vid.php:7) in /home/content/42/7644142/html/turkey/wp-content/themes/ryanknipptheme/page-css.php on line 1

    <?php wp_footer(); ?> was missing, and adding it fixed the problem! 🙂

    However, my image gallery images are now squished into a fixed, disproportionate size when they open in the lightbox. Any idea what’s causing this?

    I’d assume the template error you’re seeing has to do with my php’d css files?? As long as everything shows up correctly (which it does in my browsers), should I worry about this?

    Thanks so much for your help!

    Plugin Author m.fisher


    Hiya there,

    I’d just like to draw your attention to the latest update (1.4.2) which fixes the image resize problem.

    Give it a try and see how you go 🙂 As for the template query I shall pass that one onto Rose and I am sure she will get back to you as soon as possible :).

    Plugin Author Thorned Rose


    With regards to the error, it’s never ideal to have errors – they can cause all sorts of unforeseen problems.

    The “Headers already sent” error is usually caused by whitespace. Can you check your vid.php and page-css.php files for extra lines and whitespace (‘ ‘ i.e. spacebar spaces) at the beginning and end of the files. There shouldn’t be any whitespace before the first (opening) <?php tag or after the last (closing) ?> tag.
    You can read more about this particular error at http://codex.wordpress.org/FAQ…Headers_already_sent_warning_problem

    its not working for me at http://www.antoniaprebble.com either! really would like to use this x

    i checked for white space and made sure the code was in my footer, but it still doesnt work
    thanks in advance for any help

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘[Plugin: NGG Video Extend] Not working.’ is closed to new replies.